GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επίδομα ΟΑΕΔ ζητούν για τις συζύγους τους οι στρατιωτικοί

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέστειλε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), μ...


Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέστειλε το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), μεταφέροντας την αγωνία και τον διογκούμενο προβληματισμό μεγάλου αριθμού μελών του σωματείου, αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ανάμεσα στα άλλα, πιθανόν εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια, ανάλογα με αυτά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης, με τα όποια θα συνδέονται οι παροχές του ΟΑΕΔ.

  Όπως αναφέρει, για να έχει κάποιος την ιδιότητα του ανέργου, θα πρέπει να έχει ετήσιο συνολικά οικογενειακό εισόδημα έως 14000 € για άγαμο και 20000 € έγγαμο άνεργο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3000 € για κάθε τέκνο.

  Το ΣΟΕΔ τονίζει ότι το σύστημα μεταθέσεων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με τη μορφή διαταγής, που έχει ως αποτέλεσμα οι σύζυγοι τους να διακόπτουν την εργασία τους στον Ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ακολουθήσουν τον/ την στρατιωτικό στην νέα του μετάθεση. Γίνεται κατανοητό ότι δεν είναι επιλογή τους να σταματήσουν την εργασία, αλλά προκειμένου να στηρίξουν τον σύζυγο τους και το θεσμό της οικογένειας, η ενέργεια αυτή στερεί, ένα βασικό εισόδημα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς αυξάνει και την ανασφάλεια που οι ίδιες /ίδιοι νιώθουν που αφήνουν την εργασία τους και σε πολλές περιπτώσεις την καριέρα τους, επισημαίνει το Σωματείο.

  Καταλήγοντας ζητά από τον υπουργό να λάβει γνώση στο επικείμενο νομοσχέδιο τις οικογένειες αυτές, ώστε να μην χαθεί ένα εισόδημα από τον ΟΑΕΔ που τους βοηθά να στηρίξουν τις οικογένειές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια