GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τρεις τρόποι που η πανδημία εξακολουθεί να διαμορφώνει τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών

   Πώς οι παραλλαγές του ιού επηρεάζουν τους ταξιδιώτες

 


 Πώς οι παραλλαγές του ιού επηρεάζουν τους ταξιδιώτες

  Η Covid-19, παρόλο που έχουν περάσει δύο χρόνια από την εμφάνισή της, όπως όλα δείχνουν συνεχίζει να διαμορφώνει τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών σε τρεις βασικούς τομείς, σύμφωνα και με στοιχεία από τον ιστότοπο σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Squaremouth.com.

Τρεις τρόποι που η πανδημία εξακολουθεί να διαμορφώνει τη συμπεριφορά των ταξιδιωτών

  Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η πανδημία έχει οδηγήσει σε υψηλό όλων των εποχών στους ταξιδιώτες που θέλουν να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικές που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες ταξιδιού που σχετίζονται με την Covid-19. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, μάλιστα, ότι από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022, διαπιστώθηκε ότι οι πωλήσεις για ταξιδιωτική ασφάλιση αυξήθηκαν 181%, σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε μέγεθος.

  Το ποσοστό των ατόμων που επιθυμούν ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού που καλύπτουν την Covid-19 δεν έχει αλλάξει από το 2020 έως σήμερα, παραμένοντας σχεδόν στο 40%. Αυτό καταδεικνύει ότι παρά τη χαλάρωση των απαιτήσεων εισόδου έναντι της πανδημίας παγκοσμίως και τους εμβολιασμούς, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να ανησυχούν για τη μόλυνση του ιού ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι παραλλαγές του ιού επηρεάζουν τους ταξιδιώτες

  Μια δεύτερη συμπεριφορά που σχετίζεται με την πανδημία είναι η ανησυχία για τις παραλλαγές του αρχικού ιού. Ενώ πριν από τη μετάλλαξη Όμικρον, οι ταξιδιώτες ανησυχούσαν περισσότερο μήπως κολλήσουν την Covid-19 και έπρεπε να ακυρώσουν το ταξίδι τους πριν αυτό πραγματοποιηθεί, τώρα ανησυχούν περισσότερο για το κλείσιμο των συνόρων που σχετίζονται με κάποια παραλλαγή, με το 32% των ερωτηθέντων να προσδιορίζουν αυτό ως το κύριο μέλημά τους -η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία ήταν να αρρωστήσουν πριν από το ταξίδι τους.

  Ο τρίτος αντίκτυπος που σχετίζεται με την πανδημία στους ταξιδιώτες είναι ο φόβος ότι θα παραμείνουν στο εξωτερικό εάν βγουν θετικοί στον ιό ενώ ταξιδεύουν. Επί του παρόντος, το travelpulse.com αναφέρει ως παράδειγμα τις ΗΠΑ και ότι απαιτούν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid-19 για να επιστρέψουν οι ταξιδιώτες στη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν ξανά. Περίπου το 45% των ταξιδιωτών ανησυχούσαν περισσότερο για το να αρρωστήσουν ενώ βρίσκονταν στο εξωτερικό, με περίπου τους μισούς να ανησυχούν μήπως αρρωστήσουν και χρειαστούν ιατρική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια