GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ελένη Τοπαλούδη: Αρχίζει η πολύκροτη δίκη στο Εφετείο

  Οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια και επιπλέον 15 έτη για το αδίκημα του ομαδι...

 


Οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια και επιπλέον 15 έτη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού

Ένα, περίπου, μήνα μετά την διακοπή της δίκης για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ανοίγει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης στο Εφετείο.

Οι δυο νεαροί που κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα, πρωτόδικα, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Τώρα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καλείται να εξετάσει και πάλι όλα τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στην πρωτόδικη καταδίκη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ο 24χρονος Ροδίτης στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, οδηγήθηκε στην δικαστική αίθουσα και κάθισε στο εδώλιο. Ωστόσο, ο 22χρονος, Αλβανικής καταγωγής, συγκατηγορούμενος του επέλεξε να παραμείνει στη φυλακή και να εκπροσωπηθεί από τον νέο του δικηγόρο ο οποίος ήταν και ο λόγος της πολυήμερης διακοπής καθώς έπρεπε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας. Ήταν μια απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας η οποία ταξιδεύει από το Διδυμότειχο για να παραστεί στη δίκη. Άλλωστε, ο πατέρας της Ελένης είναι, εκτός απροόπτου, ο πρώτος που θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων.

Τρία χρόνια και τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και οι γονείς της ζητούν να μην «σπάσουν» τα ισόβια που έχουν επιβληθεί στους δυο κατηγορούμενους. Στο πλευρό τους, μάλιστα, βρίσκονται η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Οι δυο νεαροί καταδικασμένοι για το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας έχουν δώσει τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ στη Ρόδο, όταν παρέσυραν το νεαρό κορίτσι στη βόλτα θανάτου επιφυλάσσοντας ο καθένας για τον εαυτό του ρόλο κομπάρσου.

Ωστόσο, η προσπάθεια τους να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο δεν έπεισε το πρωτόδικο δικαστήριο που αποφάσισε πως και οι δυο άνδρες επιτέθηκαν και βίασαν την Ελένη, που σπούδαζε στη Ρόδο, όταν εκείνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους την μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο και την πέταξαν αναίσθητη στη θάλασσα σε ερημική περιοχή.

Το άψυχο κορμί της Ελένης εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Ρόδου. Οι γονείς της, που την αναζητούσαν, την αναγνώρισαν από το τατουάζ που είχε στο πόδι της. Το κορίτσι είχε χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί αβοήθητο στη θάλασσα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια φίλη της Ελένης αναφέρθηκε σε ένα αγόρι που είχε γνωρίσει πρόσφατα και η σύλληψη των νεαρών ανδρών δεν άργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια