GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χουλουσί Ακάρ: «Οι Έλληνες ρίχνουν λάδι στη φωτιά»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  ρωτήθηκε για τον χάρτη του CBS, στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως ελληνικό έδαφος, κ...


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ,  ρωτήθηκε για τον χάρτη του CBS, στον οποίο η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζεται ως ελληνικό έδαφος, καθώς και για τις πρόσφατα αυξημένες «προκλητικές δραστηριότητες» της Ελλάδας σε Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

«Ως Τουρκία, τονίσαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες. Τους καλέσαμε να συναντηθούμε. Δηλώσαμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι αναμένουμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα, ειδικά για την τέταρτη συνάντηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Δυστυχώς, παρ’ όλη την ειρηνική μας προσέγγιση, τις προσκλήσεις μας, τις εκκλήσεις μας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, συνεχίζουν αυτές τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική εις βάρος του ελληνικού λαού.

Προσπαθούν συνεχώς να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Μας δίνει ελπίδα ότι κάποιοι στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί βλέπουν την αλήθεια.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη ως έδαφος της Ελλάδας σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Σε μια περίοδο που η επικοινωνία είναι τόσο έντονη και ανεπτυγμένη, είναι απαράδεκτο να μην σε βλέπουν, να μη γνωρίζουν ή να σε αγνοούν.

Η διεύθυνση επικοινωνίας της προεδρίας μας ανέλαβε σοβαρές πρωτοβουλίες ως προς αυτό. Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Επικοινωνιών μας, κ. Φαχρετίν, η αμερικανική τηλεόραση ζήτησε συγγνώμη και διόρθωσε το λάθος της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια