GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Πλήγμα στην κλωστοϋφαντουργία από το κόστος της ενέργειας»

Σήμα κινδύνου από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών


Σήμα κινδύνου από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών

  Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις του υψηλού ενεργειακού κόστους στον κλάδο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας εκπέμπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ) Ελευθέριος Κούρταλης και ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά του ρεύματος.

  Όπως αναφέρει «πριν από την κρίση το κόστος ενέργειας για την κλωστοϋφαντουργία, ενός κατ’ εξοχήν ενεργοβόρου κλάδου, αποτελούσε το 40% της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος και συνιστούσε σημαντικό ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις βιομηχανίες του κλάδου. Σήμερα, που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, η κλωστοϋφαντουργία πλήττεται, περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο, από την τεράστια αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας και επισημαίνουμε ότι το πλήγμα που θα υποστεί θα είναι καίριο, ώστε να τεθεί ζήτημα βιωσιμότητας για το σύνολο των βιομηχανιών του κλάδου, ο οποίος, σημειωτέον, είναι, ως επί το πλείστον, εξαγωγικός και εξωστρεφής.

  Η ενεργειακή κρίση που πλήττει ευθέως, όχι απλώς την ανταγωνιστικότητα, αλλά κυρίως τη βιωσιμότητα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, απαιτεί την άμεση κινητοποίηση και λήψη αποτελεσματικών μέτρων, από την Πολιτεία, αφού εκτιμάται ότι η κρίση θα διαρκέσει ακόμη για πολύ καιρό».

 «Να ληφθούν από την κυβέρνηση πιο αποτελεσματικά μέτρα στήριξης»

  Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών επισημαίνει ότι «οι φορείς του κλάδου ζητούν από την κυβέρνηση, τη λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων στήριξης στο πλαίσιο που καθορίστηκε από την Ε.Ε. και την οικονομική κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

  Παράλληλα, κρίνεται ως αναγκαία προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της μεταποίησης, η παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαμόρφωση των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά του ρεύματος, σύμφωνα με το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, τα ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τον κλάδο, είναι, όσο ποτέ, σήμερα, αναγκαία, προκειμένου να μην προχωρήσει σε οριστική διακοπή της λειτουργίας του, ένας κλάδος, που συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στην αύξηση του ΑΕΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια