GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αθώος ο «ψευδομουφτής» της Ξάνθης Μετέ για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια»

  Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση

 


Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση

Ο«ψευδομουφτής» της Ξάνθης Αμέτ Μετέ κρίθηκε τελικά αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς αντιμετώπιζε την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια», που συνδεόταν με δημόσια ομιλία του συνέδριο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, στην Κομοτηνή.

Η εισαγγελέας της έδρας λοιπόν, ζήτησε την απαλλαγή του, καθώς έκρινε ότι το υλικό της δικογραφίας είναι ανεπαρκές για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιους δικηγόρους που, μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι η κατηγορία είναι νομικά αβάσιμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην ομιλία του, που έγινε τον Μάιο του 2016, είχε παρομοιάσει τον τότε πρόεδρο του παραπάνω μειονοτικού Κόμματος, Μουσταφά Νταβούς, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και απευθυνόμενος προς του σύνεδρους διατύπωσε τη φράση «Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης».

Σημειώνεται, ότι ο Αμέτ Μετέ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή. Μάλιστα, η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησε κατά της συγκεκριμένης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια