GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κοινωνικό τιμολόγιο: Τι ισχύει με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα για τους δικαιούχους

  Εξειδικεύθηκαν τα μέτρα κατά της ακρίβειας από το κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κερδισμένοι είναι και οι δικαιούχοι τ...

 


Εξειδικεύθηκαν τα μέτρα κατά της ακρίβειας από το κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις κερδισμένοι είναι και οι δικαιούχοι του ΚΟΤ (κοινωνικού τιμολογίου) από αυτές τις επιδοτήσεις.
Τι ισχύει με τις επιδοτήσεις

  Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο. Δηλαδή στα ευάλωτα νοικοκυριά επιδοτούμε με 290 ευρώ ανά MWh τις πρώτες 300 ΚWh της μηνιαίας κατανάλωσης.

  Σύμφωνα με τον υπουργό η Ελλάδα ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο εφαρμόζει σχεδόν όλα τα μέτρα της εργαλειοθήκης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων.

  Η μέση τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας από τις αρχές Μαρτίου μέχρι σήμερα διαμορφώνεται στα 312 ευρώ/MWh όταν τον Ιανουάριο ήταν στα 227 ευρώ/MWh και τον Φεβρουάριο στα 213 ευρώ/MWh, 5 φορές υψηλότερη από τον περσινό αντίστοιχο μήνα.

  Η τεράστια ενεργειακή κρίση αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και για αυτό είναι αναγκαία άμεσα μια ευρωπαϊκή λύση.

Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

  Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως  εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

  Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 KWh/μήνα αυξάνεται από 40 ευρώ τον Μάρτιο σε 72 ευρώ τον Απρίλιο, ποσοστό αύξησης 80%.

  Συγκεκριμένα τον Απρίλιο, για τις πρώτες 150 ΚWh κατανάλωσης επιδοτούμε με 270 ευρώ ανά MWh, από 150 ευρώ τον Μάρτιο.

  Για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 KWh επιδοτούμε με 210 ευρώ ανά MWh από 110 ευρώ τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια