GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το πλοίο αμφίβιας επίθεσης Anadolu της Τουρκίας αρχίζει θαλάσσιες δοκιμές

Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές για το τουρκικό πλοίο αμφίβιας επίθεσης πολλαπλών χρήσεων TCG Anadolu, σύμφωνα με αξιωματούχο του ναυπηγείου ...


Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές για το τουρκικό πλοίο αμφίβιας επίθεσης πολλαπλών χρήσεων TCG Anadolu, σύμφωνα με αξιωματούχο του ναυπηγείου που ανέλαβε το έργο την Τρίτη.

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων Αμυντικής Βιομηχανίας του Ναυπηγείου Sedef, Selim Buldanoğlu, δήλωσε ότι η κατασκευή του πλοίου, το οποίο πρόκειται να αυξήσει τις δυνατότητες αμφίβιων επιχειρήσεων της Τουρκίας, έχει ολοκληρωθεί και ότι άρχισαν οι θαλάσσιες δοκιμές.

Με την προσθήκη του στον κατάλογο, θα κληρονομήσει τον τίτλο της ναυαρχίδας του τουρκικού ναυτικού.

Το TCG Anadolu είναι ένα σκάφος τύπου αποβατικής ελικοπτεροφόρου αποβάθρας (LHD), το οποίο έχει ως πρότυπο την ισπανική LHD Juan Carlos.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι το πλοίο θα προστεθεί στον κατάλογο μέχρι το τέλος του 2022.

Το σκάφος πρόκειται να εξοπλιστεί με διάφορα εγχώρια συστήματα.

Για την αεροπορική του δύναμη, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αρχικά επιθετικά ελικόπτερα AH-1W, προτού τα ελικόπτερα Atak-2 της Turkish Aerospace Industries (TAI) που κατασκευάστηκαν ειδικά για ναυτικές πλατφόρμες αντικαταστήσουν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα.

Για τις χερσαίες πλατφόρμες, ένα από τα εγχώρια προϊόντα που έρχονται στο προσκήνιο είναι το αμφίβιο όχημα εφόδου, το ZAHA που αναπτύχθηκε από την FNSS.

Το όχημα ναυτικής επίθεσης (MAV) ZAHA χωρητικότητας 21 ατόμων σχεδιάστηκε για να διευκολύνει την ταχεία μετακίνηση των ναυτικών δυνάμεων σε θέσεις αποστολών και να επιτρέπει στους πεζοναύτες να φθάνουν σε ακτές στον συντομότερο δυνατό χρόνο για την αντιμετώπιση των εχθρικών απειλών. Βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία δοκιμών.

Το όχημα έχει οριστεί να λειτουργεί όπως ένα θωρακισμένο όχημα μάχης όταν βρίσκεται στην ξηρά, προσφέροντας βαλλιστική και ναρκοπροστασία.

Αρχικά παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαΐου 2019.

Εν τω μεταξύ, το TCG Anadolu αναμένεται επίσης να αναπτυχθεί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στο είδος του.

Σύμφωνα με τους στόχους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για το 2022 που ανακοίνωσε η SSB, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (UCAV) Bayraktar TB3 βρίσκονται υπό ανάπτυξη από την τουρκική μεγαλοβιομηχανία drone, Baykar, και μπορούν να απογειωθούν από πλοία με μικρούς διαδρόμους προσγείωσης. Το UCAV θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2022 και σχεδιάζεται για το LHD που θα γίνει ναυαρχίδα.

Το Bayraktar TB3, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οποίου ανακοινώθηκαν στο φεστιβάλ τεχνολογίας και αεροπορίας Teknofest 2021, θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου από το παγκοσμίως γνωστό πλέον Bayraktar TB2, στα 280 κιλά (617 κιλά) έναντι 150 κιλών, μαζί με πτυσσόμενα φτερά για εξοικονόμηση χώρου κατά τη μεταφορά.

dailysbah.com

Δεν υπάρχουν σχόλια