GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η συγκινητική ιστορία της Amelia που έγινε πρόσφυγας στα 7 της και εμψυχώνει τους Ουκρανούς με το τραγούδι της

  Πρώτα τραγούδησε σε καταφύγιο της Ουκρανίας και τώρα σε στάδιο στην Πολωνία

 

Πρώτα τραγούδησε σε καταφύγιο της Ουκρανίας και τώρα σε στάδιο στην Πολωνία

Η 7χρονη Amelia Anisovych έγινε πριν λίγες ημέρες κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών του κόσμου, καθώς ο φακός την απαθανάτισε να τραγουδά το “Let it go”, τραγούδι από την ταινία της Disney, “Frozen”, σε ένα καταφύγιο γεμάτο άμαχους πολίτες στην Ουκρανία.

Το μικρό κορίτσι, πλέον, είναι ασφαλές και βρίσκεται στην Πολωνία (τη χώρα που έχει δεχτεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από την Ουκρανία). Το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε σε φιλανθρωπική συναυλία στο Atlas Arena στο Λοτζ της Πολωνίας και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας. H Amelia φορούσε μια παραδοσιακή λευκή φορεσιά και με την ερμηνεία της συγκίνησε το κοινό.

Η οικογένειά της είχε μόλις πριν λίγες ημέρες βρεθεί ξανά όλη μαζί στην Πολωνία. Η μητέρα της δήλωσε υπερήφανη για την κόρη της, την οποία παρακολουθούσε από τα παρασκήνια, ενώ η γιαγιά της που την παρακολουθούσε μαζί με το υπόλοιπο κοινό ήταν πολύ συγκινημένη. H Amelia είναι πλέον ασφαλής, ενώ η μελωδική φωνή της έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Σε δηλώσεις του στο BBC Breakfast το μικρό κορίτσι είπε: «Είμαι ευγνώμων που αρέσει το τραγούδι μου. Κάνω εξάσκηση κάθε μέρα. Από το πρωί ως το βράδυ, για αυτό έγινα τόσο καλή. Ήταν πάντα το όνειρό μου να τραγουδήσω».

Ακούστε το τραγούδι της:


Η ιστορία της Amelia και τα παιδιά του πολέμου

Το μικρό κορίτσι ζούσε με την οικογένειά του στο Κίεβο, από το οποίο αναγκάστηκαν να φύγουν όταν ο ρωσικός στρατός άρχισε να το βομβαρδίζει. Η Amelia, η γιαγιά και ο αδερφός της έφυγαν πρώτοι για την Πολωνία. Λίγες ημέρες μετά κατάφερε και η μητέρα της να του βρει. Ο πατέρας της παραμένει στην Ουκρανία, αφού όλοι οι άνδρες από 18 εώς 60 ετών απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα.

Η 7χρονη είναι μία από τους εκατομμύρια ανθρώπους που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας, η οποία συνεχίζεται χωρίς σταματημό από τις 24 Φεβρουαρίου. Οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες από τα πεδιά των μαχών αλλάζουν μέρα με την ημέρα, με εκατοντάδες πολίτες να αναφέρονται νεκροί ή τραυματίες – μεταξύ αυτών και παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια