GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


AΜΘ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών εκφράζει ο εντεταλμένος Σύμβου...


Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή τουριστική σεζόν λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών εκφράζει ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης, εκτιμώντας ότι, φέτος η Περιφέρεια θα «παίξει» με last mίni κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

«Το τελευταίο 10ημερο είχε φανεί ότι υπήρχε ένα κλίμα αισιοδοξίας για την περιοχή μας και είχε φανεί, ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει την φετινή χρονιά σπάζοντας τουριστικό ρεκόρ, τις τελευταίες όμως ημέρες με τις γεωπολιτικές εξελίξεις υπάρχει ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και πρόσθεσε, πως «υπάρχει μια εξίσωση για φέτος, η οποία είναι πολύ δύσκολη αν σκεφτούμε, ότι όλες αυτές οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν όχι μόνο την ψυχολογία, που είναι το καταλυτικό κομμάτι για τον τουρισμό, αλλά ίσως και της ενέργειας και της μεταφοράς».

Επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει με τις χώρες των Βαλκανίων ,αυτό άλλωστε φάνηκε και στις εκθέσεις Ρουμανίας και Βουλγαρίας όπου η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε με δικό της περίπτερο ,αλλά και στις συναντήσεις που έγιναν με φορείς του τουριστικού κλάδου όπου έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφτούν την περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την περίοδο του Πάσχα καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι το 2020 είχαμε μέση αύξηση της δαπάνης των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή μας της τάξης του 35%.

«Ήταν η μόνη περιφέρεια που παρουσίασε τέτοια ανάπτυξη ,όταν οι άλλες μεσοσταθμικά κινήθηκαν στο 5 με 7% ,είπε ο κ. Τσώνης και πρόσθεσε πως “αυτό σημαίνει ότι προσελκύουμε ποιοτικότερους τουρίστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια