GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΒΔΗΡΩΝ! 958.562.53 ευρώ απο Παπαγιαννίδη, για εξοπλισμό και αναβάθμιση απο ΕΠΑλΘ !

  Με υπογραφή Δημήτρη Παπαγιαννίδη μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου

 


Με υπογραφή Δημήτρη Παπαγιαννίδη μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου

Μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτριος Οδ. Παπαγιαννίδης προχώρησε στην ένταξη της Πράξης: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 958.562,53€ και αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 96 ιστών φωτισμού και 284 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πόρτο Λάγους και του αλιευτικού καταφυγίου Αβδήρων του Δήμου Αβδήρων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και των αλιευτικών καταφυγίων Φαναρίου του Δήμου Κομοτηνής και Ιμέρου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Ακόμη περιλαμβάνεται η προμήθεια εξοπλισμού αντιρρύπανσης και των απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

-Στο Πόρτο Λάγος θα τοποθετηθούν ογδόντα τέσσερα (84) φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες.

-Στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων θα τοποθετηθούν εξήντα δύο (62) φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται παράκτια επαγγελματικά σκάφη της περιοχής και πολλά διερχόμενα.

-Στο αλιευτικό καταφύγιο του Φαναρίου θα τοποθετηθούν εκατόν τέσσερα (104) φωτιστικά σώματα στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες.

-Στο αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου θα τοποθετηθούν τριάντα τέσσερα (34) φωτιστικά σώματα στο οποίο ελλιμενίζονται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

Με το σύνολο των παραπάνω δράσεων επιτυγχάνεται η διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στις περιοχές παρέμβασης, ο τοπικός πληθυσμός διατηρείται και μπορεί να αυξηθεί, τη στιγμή που η ασφάλεια και οι συνθήκες εργασίας των αλιέων βελτιώνονται και το ευρύτερο περιβάλλον προστατεύεται και αναδεικνύεται.

Η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικού κόστους για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων.

Η προμήθεια του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όλες οι παρεμβάσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 2023.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια