GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δράσεις στην Ξάνθη, για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα των εργαζόμενων γυναικών

  Στην κεντρική πλατεία Ξάνθης συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ) για να ...

 


Στην κεντρική πλατεία Ξάνθης συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το απόγευμα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ) για να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Παρών στη συγκέντρωση έδωσαν και μέλη του Διδασκαλικού συλλόγου, της ΕΛΜΕ, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εργατοϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης.

Ενωμένες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες και φοιτήτριες, μαζί και με τους άντρες συναδέλφους τους, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα πως δεν παραιτούνται από την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, πως θα συνεχίσουν στο δρόμο του συλλογικού αγώνα, με φάρο τους ηρωικούς αγώνες της Νέας Υόρκης το 1857. Με συνθήματα όπως «λάστιχο ωράριο λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή» ακολούθησε συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης. Παράλληλα γυναίκες και άντρες βροντοφώναξαν την εναντίωσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς με συνθήματα όπως «Δε θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Σύννεφα πολέμου και στη γειτονιά μας, συναγερμός παντού για μας και τα παιδιά μας».

Οι γυναίκες έδωσαν το επόμενό τους ραντεβού για την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 17:30, στην εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ξάνθης για την 8η Μάρτη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια