GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε 8 δόσεις φέτος η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Τι περιλαμβάνουν οι νέες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο


Τι περιλαμβάνουν οι νέες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο

  Περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και απαλλαγές για την οικοδομή και τους αγρότες προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

  Σημειώνεται πως αλλαγές υπάρχουν και στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και μπορείτε να δείτε παραδείγματα για το ποσό που θα πληρώσετε.

  Ειδικότερα με τις νέες ρυθμίσεις:

  • Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, για τα φυσικά πρόσωπα καθώς και για τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.
  • Καθορίζεται για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης ανά χιλιόλιτρο, για το χρονικό διάστημα από την 1 η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022
  • Καθορίζεται συντελεστής Φ.Π.Α. έξι (6) τοις εκατό (αντί του 13% που ισχύει) επί των αναφερόμενων στην υπόψη διάταξη αγαθών (λιπάσματα).
  • Παρατείνεται εκ νέου η προθεσμία υποβολής αίτησης από τον κατασκευαστή οικοδομών προς πώληση, για την υπαγωγή στο καθεστώς αναστολής επιβολής του Φ.Π.Α. επί των αναφερομένων ακινήτων του και ορίζεται η αναδρομική ισχύς της εν λόγω διάταξης από 1.1.2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια