GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΥΠΕΣ: Παράταση συμβάσεων για το προσωπικό στους δήμους έως 31 Μαΐου 2022

Κατατέθηκε από τον ΥΠΕΣ, Μάκη Βορίδη, η τροπολογία που παρατείνει τις συμβάσεις προσωπικού των ΟΤΑ για την covid-19 έως τις 31 Μαΐου 2022.


Κατατέθηκε από τον ΥΠΕΣ, Μάκη Βορίδη, η τροπολογία που παρατείνει τις συμβάσεις προσωπικού των ΟΤΑ για την covid-19 έως τις 31 Μαΐου 2022.

  Στην τροπολογία σημειώνεται ότι ο συνολικός χρόνος διάρκειας των συμβάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες.

  Σε άλλο άρθρο προβλέπεται ότι η μετακίνηση υπαλλήλου περιφέρειας σε οργανική μονάδα άλλης περιφερειακής ενότητας από αυτήν στην οποία ανήκει η οργανική θέση του, εφόσον πρόκειται για διαφορετικό νόμο ή νησί, επιτρέπεται για λόγους εξαιρετικής υπηρεσιακής ανάγκης, ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.

ΥΠΕΣ: Αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού ποινικού μητρώο και για τους αιτούντες ηλικίας 15-18 ετών

  Επίσης, για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού ποινικού μητρώου για δικαστική χρήση, καθώς και αναζήτηση συνδρομής λόγων δημόσιας εθνικής ασφάλειας, θα απαιτήσει και για τους αιτούντες ηλικίας 15-18 ετών.

  Τέλος, προβλέπεται η διενέργεια ελέγχου της ποινικής κατάστασης του αιτούντος, όταν ασκηθεί ποινική δίωξη από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή και όχι όταν υφίσταται εκκρεμής ποινική δίκη, δεδομένου ότι επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση της ποινικής δίωξης προκύπτουν ήδη από τον χρόνο άσκησής της.

Η τροπολογία των ΟΤΑ κατατέθηκε στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ

  Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης Διαφθοράς, διατάξεις για Θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για ένταξη κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για ολοκλήρωση μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια