GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πεζοπορική διαδρομή στα Κασσιτερά Σαπών την Κυριακή 27/3

  Μια νέα πεζοπορική πρόκληση είναι μπροστά μας. Την Κυριακή στις 27 Μαρτίου 2022 θα πεζοπορήσουμε στα Κασσιτερά Σαπών σε μια μαγευτική δασι...

 


Μια νέα πεζοπορική πρόκληση είναι μπροστά μας. Την Κυριακή στις 27 Μαρτίου 2022 θα πεζοπορήσουμε στα Κασσιτερά Σαπών σε μια μαγευτική δασική διαδρομή με μοναδική πανοραμική θέα τον κάμπο της Ροδόπης την Κίρκη και τη Συκοράχη.

Τα Κασσιτερά είναι ένα ποντιακό χωριό με υψόμετρο 330 μέτρα που το 1928 είχε 361 κατοίκους το 1940 είχε 507 και με την τελευταία απογραφή αριθμεί μόλις 30. Χαρακτηριστικό σημείο που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος είναι η πανέμορφη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1856 και το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά.

Τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» έχουν δημιουργηθεί αρκετές υποδομές στον οικισμό που τελευταία παρουσιάζει ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

Σήμερα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος τα Κασσιτερά όχι μόνο ως προσκυνητής του Αγίου Δημητρίου και των εξωκλησιών που είναι πολύ γραφικά, όπως το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι μέσα σε σπηλιά, αλλά και να περπατήσει στο καταπράσινο τοπίο με τα κελαϊδίσματα των πουλιών.

Ένα είναι βέβαιο, ότι όποιος επισκεφτεί τον οικισμό θα αισθανθεί τέτοια ανάταση ψυχής, που θα θέλει να γίνει αν όχι μόνιμος, τουλάχιστον τακτικός επισκέπτης.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

8.45πμ Ραντεβού στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη από όπου και θα ξεκινήσουμε για τις Σάπες.

9:15πμ Θα δώσουμε το ραντεβού μας στην πλατεία Σαπών (Δημαρχείο) με τους φίλους μας από τις γύρω περιοχές.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν τον καφέ τους από τις Σάπες και να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για τα Κασσιτερά με τα Ι.Χ. μας (γύρω στα 6 χλμ. απόσταση).

9.45πμ Αφού φτάσουμε στα Κασσιτερά θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από όπου και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας με οδηγό κάτοικο και γνώστη της περιοχής τον Γρηγόρη Κενανίδη.

Θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά και στη συνέχεια ακολουθώντας δασικούς δρόμους κατά το πλείστον αλλά και μονοπάτια θα επισκεφθούμε και άλλα τρία εξωκλήσια κατά μήκος της κυκλικής μας διαδρομής αυτά του Προφήτη Ηλία – Αγίου Κωνσταντίνου – Πέτρου και Παύλου και μετά από 12 χλμ περίπου θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης.

2-2.30μμ Ολοκλήρωση πεζοπορίας και προαιρετικά φαγητό σε ταβέρνα των Σαπών.

—————————————————————————————————-

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Η μετακίνηση θα γίνει μόνο με ΙΧ τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο (όσοι δεν διαθέτουν Ι.Χ. θα βολευτούν σε κάποιο άλλο κατά την αναχώρηση από το στάδιο Αλεξ/πολης)

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται :

Η συμμετοχή είναι 6 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ το παιδί (10 ευρώ το ζευγάρι ή γονέας και παιδί)(15 ευρώ ζευγάρι με παιδί)(20 ευρώ ζευγάρι με δύο παιδιά)

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesjwYz-wzRs_EkmfBgN6Bv7wVU34pC5QY0x7nqJra70nh0HQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

———————————————————————-

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801.

Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Λόγω συνωστισμού, οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πεζοπόροι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Πεζοπόροι έως και 17 ετών: επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

—————————————————————————-

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης

…και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!

Επικοινωνία:

  • web: www.dromeasthrace.eu
  • FB: Δρομέας Θράκης – INSTA: dromeasthrace
  • Τηλ. 6907605015–6937318054 

Δεν υπάρχουν σχόλια