GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πως θα γίνει η παρέλαση της 25η Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη

  Και φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου   θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθο...

 


Και φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζονται γενικά τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

Εορτασμός και ομιλίες σε όλα τα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022. Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης και έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη, συνοδευόμενοι από καθηγητές και βαθμοφόρους, καθώς και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο, παρουσία των Αρχών.

Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο στο σημαιοφόρο, τους παραστάτες και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στον τελετάρχη Ευάγγελο Σιδερά, στο τηλέφωνο 25510-64227, μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στις 13:00. Η εκπροσώπηση να γίνει από ένα άτομο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Ώρα 08:00: Έπαρση σημαίας μπροστά στο χώρο της Μεραρχίας με τη συμμετοχή ολιγομελούς στρατιωτικού αγήματος και τη στρατιωτική μουσική

Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου.

Στη δοξολογία θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι των σχολείων, με τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό, οι οποίοι παρακαλούνται να βρίσκονται στον Ιερό Ναό στις 9:45.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας μέσα στο ναό (διάρκειας 5-8 λεπτών) από την κ. Βασιλική Γκοντσίδου, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή XII Μ/Κ Μ.Π., τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τους εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού. Στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Παρακαλούνται όλα τα σωματεία που θα συμμετέχουν στον παραπάνω εορτασμό να εκπροσωπηθούν από ένα και μόνο άτομο.

Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, θα προσέλθουν μόνο οι σημαιοφόροι συνοδεία εκπαιδευτικού.

Τιμές θα αποδοθούν από άγημα εννέα ατόμων και έναν επικεφαλής, τμήμα στρατιωτικής μουσικής αποτελούμενο από έξι οπλίτες και έναν αξιωματικό ως επικεφαλής και δύο οπλίτες στρατονόμους.

Ώρα 12:00: Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Σωματείων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής, στην κεντρική λεωφόρο της πόλης παρουσία των Αρχών (μπροστά στη στρατιωτική λέσχη).

Η παρέλαση παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19, καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παρελάσουν με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 μαθητών ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν:

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β) Η XII Μ/Κ ΜΠ για τις αποδόσεις τιμών, τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής (ιερό ναό – μνημείο – παρέλαση), το στήσιμο της εξέδρας των επισήμων μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών.

γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη διευθέτηση του χώρου του μνημείου, την ηχητική εγκατάσταση, τη διάθεση της Φιλαρμονικής

δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια