GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρουσίαση βιβλίου από το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827» της Έλενας Τάτσιου

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο Προγραμματισμού σχολικών δράσεων για το σχολικό έτο...

Στα πλαίσια του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο Προγραμματισμού σχολικών δράσεων για το σχολικό έτος 2021-2022, το 2Ο Γυμνάσιο Ξάνθης επιθυμώντας το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία  διοργανώνει την Educational Policies of the Greek Nation the years before and during the Greek War of Independence 1821-1827 – «Η Εκπαιδευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1827» της κ. Έλενας Τάτσιου.

Το βιβλίο θα προλογίσει η πρώην Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας στην ΑΜΘ κ. Συμεωνίδου  Μεταξένη. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θα προβάλουν  παρουσίαση με τις σημαντικότερες ενότητες του βιβλίου συνοδεία μουσικού σχήματος του 2ου Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, θα λάβουν χώρα και οι εξής δράσεις:

  • Έκθεση Πυρογραφίας  με πίνακες τουκ. Δετσαρίδη Δημητρίου, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
  • Αποκαλυπτήρια πίνακα Πυρογραφίας που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό.
  • Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, πιστών αντιγράφων φορεσιών της εποχής του 1821,  σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Η διοργάνωση  του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης θα είναι ανοικτή στην τοπική κοινωνία και επισκέψιμη από όλα τα σχολεία της Ξάνθης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 14 έως και 25 Μαρτίου 2022.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού του  Δήμου Ξάνθης και με την πολύτιμη  βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης.

  • Η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης
  • Τάτσιου Έλενα

*Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού», του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη και η είσοδος, λόγω της πανδημίας, θα επιτραπεί μόνον με την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσήσεως και μόνον σε όσους θα έχουν κλείσει θέση μέσω της Γραμματείας του Ιδρύματος στο τηλέφωνο 2541029282 πρωινές ώρες 09.00–14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια