GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καβάλα: Πρώτο βραβείο για τους «Χαρταετούς» του 17ου δημοτικού σχολείου

Το 1ο βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες” απέσπασε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με...


Το 1ο βραβείο στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες” απέσπασε το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με ένα από τα έργα των παιδιών με τίτλο «Οι Χαρταετοί».

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά παρακολούθησαν διαδικτυακά την παρουσίαση δύο παιδικών παραμυθιών με τίτλους «Όνειρα στην άμμο» και «Το λιοντάρι ξέρει» από την συγγραφέα Πάμελα Αναστασίου Παπαϊακώβου. Η Κύπρια συγγραφέας εξιστόρησε τα προσωπικά βιώματα της οικογένειάς της πριν και μετά την Τουρκική εισβολή του 1974 και μοιράστηκε με τους μαθητές πρόσφατο φωτογραφικό υλικό από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Τέλος μοιράστηκε την εμπειρία της ως συγγραφέας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στα παιδιά για τον τρόπο συγγραφής και εικονογράφησης ενός παραμυθιού.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα -Μορφωτικό Γραφείο- Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια