GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν έως και το 15% του τζίρου για όσους επιχειρηματίες έχουν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο εμφανίζεται ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής


Αποφασισμένος να πατάξει το φαινόμενο εμφανίζεται ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

  Βαριά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν σε όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις διαπιστωθεί ότι λειτουργούν με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές. Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν φτάσει καταγγελίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι προκειμένου να αποκρύψουν τον πραγματικό τους τζίρο, παρεμβαίνουν στις ταμειακές μηχανές με αποτέλεσμα να καρπώνονται οι ίδιοι τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και να πληρώνουν παράλληλα μικρότερο φόρο εισοδήματος.

  Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής είναι αποφασισμένος να περιορίσει δραστικά το φαινόμενο, αν όχι να το πατάξει οριστικά, στέλνοντας κλιμάκια της ΑΑΔΕ για ελέγχους που αναμένεται να είναι πολύ αυστηροί.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται συνήθως είναι από 10.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά όταν οι παραβάσεις αφορούν επεμβάσεις σε ταμειακές μηχανές, δεν υπάρχουν ανώτατα όρια. Όσοι διαπιστωθεί ότι προβαίνουν σε τέτοιου είδους λαθροχειρίες θα έρχονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα που θα φθάνουν ακόμη και το 15% του ετήσιου τζίρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια