GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διοχετεύει χρήμα “άλωσης” Ελλάδας – Βαλκανίων ο Ερντογάν μέσω Ziraat Bankasi!

  Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αύξησε το κεφάλαιο της Ziraat Bank, του με...

 


Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αύξησε το κεφάλαιο της Ziraat Bank, του μεγαλύτερου κρατικού δανειστή, κατά 21,8 δισεκατομμύρια λίρες (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η κυβέρνηση του Ερντογάν χρησιμοποιεί τις μεγαλύτερες δημόσιες τράπεζες της Τουρκίας για να αυξήσει τον δανεισμό σε επιχειρήσεις και καταναλωτές με επιτόκια χαμηλότερα της αγοράς ως μέρος ενός οικονομικού προγράμματος για την τόνωση της παραγωγής και των εξαγωγών.

Το κεφάλαιο της Ziraat Bank αυξήθηκε στα 34,9 δισεκατομμύρια λίρες, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Dünya. Η αύξηση κεφαλαίου χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το επενδυτικό ταμείο, ανέφερε.

Τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 19,6 τοις εκατό στα 6,29 δισεκατομμύρια λίρες το 2021, ένα έτος που σημείωσε απότομες αυξήσεις σε αυτά των μεγάλων μη κυβερνητικών αντιπάλων.

Η Ziraat Bank ανέφερε χαρτοφυλάκιο δανείων 778,4 δισεκατομμυρίων λιρών και προβλέψεις για αναμενόμενες ζημίες από δάνεια ύψους 29,1 δισεκατομμυρίων λιρών στην ετήσια οικονομική της κατάσταση, ανέφερε η Dünya.

Το επενδυτικό ταμείο, το οποίο λαμβάνει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών, χορήγησε στη Halkbank και στη Vakıfbank, τον δεύτερο και τρίτο μεγαλύτερο κρατικό δανειστή, αύξηση κεφαλαίου 13,4 δισεκατομμυρίων λιρών έκαστος νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Τα τουρκικά πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για τη δημιουργία του ταμείου περιουσίας – που ιδρύθηκε το 2016 – λέγοντας ότι απομακρύνει τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες της χώρας από την κοινοβουλευτική εποπτεία.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε επίσης τις κρατικές τράπεζες για να βοηθήσει την κεντρική τράπεζα να σταθεροποιήσει τη λίρα μέσω παρεμβάσεων σε ξένο νόμισμα. Η λίρα υποχώρησε σε διαδοχικά χαμηλά ρεκόρ πέρυσι, χάνοντας 44 τοις εκατό έναντι του δολαρίου, παρά τις προσπάθειες ενίσχυσης της αξίας της.

Ξεκινά η οικονομική “άλωση” Βαλκανίων και Ελλάδας

Με όλα τα παραπάνω, που σήμερα αποκαλύπτουν πηγές του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος και οι επιτελείς του ξεκινούν την πραγματική άλωση της Βαλκανικής και Ελληνικής Οικονομίας, αφού μέσω της Ziraat Bankasi, χρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη νότια Βουλγαρία, τη Θράκη και άλλες περιοχές στην ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο, όπου και το ενδιαφέρον της παράλληλης Τουρκικής Οικονομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ήδη έχουν ενημερωθεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης που αναλαμβάνουν άμεσα πρωτοβουλία επαφών με τους επιχειρηματίες μουσουλμάνους που εδρεύουν στη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα νησιά της Κω και της Ρόδου.

Παράλληλα, ο Μουφτής Φιλιππούπολης, είχε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της Ziraat Βankasi με τον οποίο συζήτησαν και παραδόθηκε επικαιροποιημένος φάκελος με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί, και κυρίως είναι συμφερόντων μουσουλμάνων απο τη Δυτική Θράκη και δεν έχουν πρόσβαση άμεση στο Βουλγαρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια