GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

"Τσίρκο" ! Οι «Σλαμακεδόνες» της Αριδαίας, συναντήθηκαν με την Ασάφογλου του «Τουρκικού» κόμματος DEB, στην Αριδαία!!

*Χωρίς μάσκα σχεδόν όλοι τους!!! Σλαβομακεδόνες, "ψευτοσλαβοπαπάς" και η ... υπερήφανη Τσιγμέμ!! Την ίδια ώρα που Ερτογάν και η σύ...

*Χωρίς μάσκα σχεδόν όλοι τους!!! Σλαβομακεδόνες, "ψευτοσλαβοπαπάς" και η ... υπερήφανη Τσιγμέμ!! Την ίδια ώρα που Ερτογάν και η σύζυγός του, βρέθηκαν ... θετικοί στον κορονοϊό!!! 

Συνάντηση με εκπροσώπους της Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης έκαναν οι γνωστοί «Σλαβομακεδόνες»  του ανθελληνικού συλλόγου "Krste Misirkov" NPO (Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας) με πιθανότερο στόχο και  σκοπό την κοινή κάθοδο στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Ιδού και το δελτίο τύπου των «ΨευτοΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» το οποίο αφήνουμε στην κρίση της Μουισουλμανικής Μειονότητας της Θράκης!!!

Που δίκαια έχει αποδοκιμάει ουκ ολίγες φορές την "πληρωμένη  πράκτορα" του Τουρκικού Προξενείου Τσιγδέμ Ασάφογλου για τις συναλλαγές της με τους "Σλαβομακεδόνες" και γενικά τις ανθελληνικές οργανώσεις, παράγοντας μέσα στη χώρα μας. το μίσος και τον ρατσισμό!!!

Διαβάστε την ανθελληνική ανακοίνωση του 

περιβόητου συλλόγου "Krste Misirkov" NPO 


Φεβρουαρίου 04, 2022

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, είχαμε την τιμή και την χαρά να δεχθούμε την επίσκεψη από εκπρόσωπους την Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, με επικεφαλής την Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB, κυρία Çiğdem Asafoğlu, στην έδρα μας στην Αριδαία Αλμωπίας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η τουρκική και η μακεδονική μειονότητα στην χώρα μας, που αφορούν στην εκπαίδευση, σε θρησκευτικά ζητήματα, στον κοινωνικό αποκλεισμό και στις διακρίσεις που βιώνουν τα μέλη των μειονοτήτων μας.

Επιπλέον, συζητήσαμε για την άρνηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα, να εφαρμόσουν δεσμευτικές για την χώρα μας διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες  που αφορούν στην προστασία των εθνικών, γλωσσικών, θρησκευτικών μειονοτήτων, οι οποίες έχουν επικυρωθεί και έχουν γίνει νόμοι του κράτους αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη η εφαρμόζονται με ελλειπή τρόπο.

Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι αυτές οι συναντήσεις μας θα εξακολουθήσουν να γίνονται και στο μέλλον με έναν εποικοδομητικό διάλογο ώστε να μπορέσουμε από κοινού να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μειονότητες στην χώρα μας την Ελλάδα.

 Krste Misirkov" NPO 


Περί Σλαβομακεδόνων

Ο όρος «Σλαβομακεδόνες» εφευρέθηκε κυρίως για να χρησιμοποιηθεί ως φερετζές για να κρυφθεί η προνεωτερική εθνοτική (ethnic) βουλγαρική ταυτότητα των «σλαβόφωνων» κατοίκων της ευρύτερης Μακεδονίας. Τόνισα τους όρους «προνεωτερική» και «εθνοτική» για να ξεχωρίσω την παραδοσιακή ταυτότητα του πληθυσμού από τις νεωτερικές εθνικές (national) ταυτότητες που εν τέλει ανέπτυξαν τα μέλη του (ελληνική, μακεδονική, βουλγαρική). Σκοπός της ανάρτησης φυσικά δεν είναι να υπονομεύσει τις παρούσες εθνικές ταυτότητες μιας και η εθνοτικότητα είναι η συνειδητή επιλογή εθνοτικής ταυτότητας και, κατά συνέπεια, κανένας δεν μπορεί να πει σε κάποιον τι είναι (ενεστώτας χρόνος).

H πρώτη φορά που οι «Σλαβομακεδόνες» εμφανίζονται σε χάρτη σαν ξεχωριστή εθνότητα είναι στους εθνολογικούς χάρτες του Σέρβου Jovan Cvijić. Στο άρθρο της βικιπαίδειας με τίτλο «η δημογραφική ιστορία της Μακεδονίας» υπάρχει μια σειρά χαρτών που παράχθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Οι περισσότεροι ουδέτεροι χάρτες δείχνουν μία βουλγαρική εθνότητα να εκτείνεται μέχρι την Κορυτσά και το Πιρότ . Ο χάρτης του 1909 του Cvijić είναι ο πρώτος χάρτης που εμφανίζει τους «Μακεδο-σλάβους», ενώ στον χάρτη του ίδιου συγγραφέα του 1918 εκτός από Σλαβομακεδόνες (“Macedo-Slavs”) έχουμε και το νέο έθνος των «Αρναούτηδων» του Κοσόβου, οι οποίοι εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα από το κίτρινο των Αλβανών και η επεξήγηση τους ορίζει σαν «Αλβανόφωνους Σέρβους». Ένα άλλο στοιχείο που οι περισσότεροι δεν προσέχουν σε αυτούς τους χάρτες του Cvijić είναι η λεγόμενη γραμμή Οχρίδας-Kriva Palanka. Ενώ οι προηγούμενοι χάρτες δείχνουν ένα σερβο-βουλγαρικό εθνολογικό σύνορο που εκτείνεται από το όρος Σκάρδο (Šar planina) στο Pirot, στους χάρτες του Cvijić, το σερβικό έθνος εκτείνεται ως την γραμμή Οχρίδος-Kriva Palanka.

Danforth Cvijić

Παραθέτω τα σημεία για σύγκριση στις παρακάτω εικόνες:

Ravestein 1880:

Δεν υπάρχουν σχόλια