GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ με φόντο την Ουκρανία

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί -τουλάχιστον σε δημοσιογραφικό επίπεδο- στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ με φόντο την Ουκρανία. Άρα, η...


Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί -τουλάχιστον σε δημοσιογραφικό επίπεδο- στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ με φόντο την Ουκρανία. Άρα, η διαμορφούμενη κατάσταση αφορά άμεσα και την Ευρώπη και επαγωγικά όλο τον κόσμο.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πληθώρα στρατευμάτων στα σύνορα της με την Ουκρανία, από την οποία «ζητά» ουσιαστικά να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κάνει «προσηλυτισμό» της Ουκρανίας στη Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ με τη σειρά τους, διαδίδουν ότι με βάση τα στοιχεία των μυστικών τους υπηρεσιών η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία αναμένεται άμεσα – ίσως και στο επόμενο δεκαήμερο και φυσικά την «καταδικάζει» προκαταβολικά, ενώ δεν έχει πουθενά αποκλείσει το ενδεχόμενο δικής της επέμβαση σε μία ρωσο-ουκρανική σύρραξη με πρόσχημα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία εν τω μεταξύ, διαψεύδει τα περί επικείμενης επέμβασης και κατηγορεί την Αμερική για διασπορά ψευδών ειδήσεων καθώς «δεν έχει δώσει καθόλου αποδείξεις στους δημοσιογράφους γι’ αυτά που διαδίδει» και υποστηρίζει ότι η υπερσυγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα αφορά στρατιωτική άσκηση που θα διεξάγει με την Λευκορωσία.

Πάντως, πολλές χώρες ανά τον κόσμο – με πρώτη χώρα φυσικά τις ΗΠΑ- καλούν τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία ή να μην πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη των 250 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Η Ελλάδα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να είναι σε συνεχή επαφή με την πρεσβεία στο Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια