GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«ΓΡΙΦΟΣ» η επαναλειτουργία του...! Θα προλάβει φέτος, να επαναλειτουργήσει ο Μεθοριακός σταθμός «Άγιος Κωνσταντίνος»

  -Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη μετά την συνάντηση με τους Βουλγάρους, δεν ήταν και τόσο αισιόδοξες χθες στην ΑΝΟ...

 


-Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη μετά την συνάντηση με τους Βουλγάρους, δεν ήταν και τόσο αισιόδοξες χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv


*ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Απαραίτητο ν' ανοίξει ο δρόμος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, γιατί από κει έρχονται οι περισσότεροι Βούλγαροι στη Ξάνθη! Δεν πάει άλλο!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ θα μπορούσε να πει κανείς τα νέα,  καθώς μετά από 2 χρόνια περίπου, φαίνεται πως κάτι «κινείται» με το αίτημα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης και του Προέδρου Γιάννη Ιερόπουλου, ώστε επιτέλους μετά από 2 χρόνια που παραμένει κλειστό να λειτουργήσει επιτέλους ο Μεθοριακός Σταθμός Άγιος Κωνσταντίνος, πλην όμως μετά την συνάντηση των Βουλγάρων επισήμων και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, φαίνεται πως παραμένει «θολό» ακόμη το τοπίο αλλά και «γρίφος» αν θα προλάβει την φετινή ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...!

Όχι μόνο γιατί απαιτούνται κάποια έργα και χρειάζεται κάποια υποδομή και από την  Ελληνική πλευρά, όσο για το ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση και να πουν το «ΝΑΙ» τόσο ο Κύπριος Στυλιανίδης ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας που κατά την άποψή μας ήδη θα έπρεπε να τον έχει διώξει κλωτσηδόν ο Μητσοτάκης μετά το μπάχαλο με την ΑΤΤΙΚΗ Οδό όσο και το ΥΠΕΞ!!!

Και με πιο απλά λόγια, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, μπορεί πράγματι να έχουν όλη την διάθεση να ανοίξουν το δρόμο από τον Μεθωριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου –όπως είπε ο Βούλγαρος δήμαρχος του Ζλάτογκραντ στον Αντιεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτιδη είναι διατεθειμένοι μέχρι και...κοντέϊνερ να στήσουν στην Ελληνική πλευρά με  τουαλέτες κλπ για τους αστυνομικούς- ωστόσο....δεν είναι θέμα τόσο της Περιφέρειας, όσο του Κύπριου Στυλιανιδη, που είναι σίγουρο ότι σε περίπτωση ανασχηματισμού θα ΦΥΓΕΙ ως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!!!

Χαρακτηριστικό και το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ για την συνάντηση αναφέροντας τα παρακάτω, χωρίς ωστόσο καμιά δέσμευση και ουσία στο αν θ’ ανοίξει ή όχι ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς ο άλλος δρόμος «από το Δημάριο) θ’ ανοίξει και αν....μετά από 3 τρία χρόνια!!!


«Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Emil Humchev, το Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Βουλγαρίας κ. Mihal Kambarev και το Δήμαρχο Ζλάτογκραντ κ. Miroslav Giantsev, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη.

Θέματα της συνάντησης ήταν η επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού διέλευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο Ξάνθης, η πορεία κατασκευής του κάθετου άξονα 70 της Εγνατίας Οδού (Ξάνθη – Εχίνος - Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) καθώς και η συνεργασία των όμορων περιοχών στους τομείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας» ανέφερε το δελτίο τύπου της Περιφέρειας επί της ουσίας ωστόσο τίποτα...!

Ενώ «γρίφος» ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης που τόνισε χαρακτηριστικά χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του NEXT TV δεν μπορώ να δεσμευτώ σε τίποτα, διότι είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από την Περιφέρεια ΑΜΘ!!!

Από την άλλη μιλώντας  στο "Μ" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος τόνισε με έμφαση ότι, «είναι απαραίτητο να μη χαθεί άλλη μια τουριστική περίοδος για το Νομό Ξάνθης, διότι από την Μεθοριακή δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου έρχονται οι περισσότεροι Βούλγαροι στις παραλίες του Νομού της περιοχής. Περιμένουμε έργα κι όχι υποσχέσεις και λόγια... Ο Τουρισμός της περιοχής, δεν αντέχει άλλο, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος μολονότι το «πολεμάει» και το θέλει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης... εγώ πήγα πρόσφατα στο φυλάκιο των Βουλγάρων, ο δρόμος είναι γεμάτο πέτρες και βράχους μετά την απραξία και την μη συντήρηση του επί δυο χρόνια... θα πρέπει να αφυπνιστούν όλοι οι  Φορείς».

Υπέρ του ν’ ανοίξει ο Μεθοριακός σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου τάχτηκε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στελιος Μωραϊτης που δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στις υποσχέσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «δυστυχώς δεν έχουμε πολιτικούς εδώ στη Ξάνθη, είναι αδιάφοροι όλοι για οτιδήποτε...» και το θέμα αναμένεται με ερώτησή του να φέρει στο Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ (σ.σ. Για την επόμενη συνεδρίαση) και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ιρφάν Χατζηγκενέ...).

Γενικό συμπέρασμα; «Θολό» τοπίο και άπαντες οι λοιποί φορείς και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ του τόπoυ... ΑΦΑΝΤΟΙ με κεφαλαία γράμματα! Στο παραπάνω θέμα ωστόσο ο «Μ» θα επανέρθει και θα συνεχίσει το «μάχεται»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια