GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Πράσινο φως” για χαλάρωση των μέτρων δίνει σήμερα η επιτροπή

  Συνεδριάζει στις 14:00,  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, για την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά την έξαρση του πέμπτου επιδημικού κύματο...

 


Συνεδριάζει στις 14:00, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, για την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά την έξαρση του πέμπτου επιδημικού κύματος, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες σε δηλώσεις αναφέρονται στην καθοδική πορεία της πανδημίας, ωστόσο εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την εμφάνιση τυχόν νέων μεταλλάξεων, αλλά και για τον αριθμό των ατόμων που ανιχνεύονται καθημερινά θετικοί στον ιό.

Έτσι,το απόγευμα θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα καρναβάλια, τους όρθιους στη διασκέδαση, την πληρότητα στα γήπεδα και τις σχολικές εκδρομές.

Οι ειδικοί θα αξιολογήσουν το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών που παραμένουν ακόμη στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης, στα γήπεδα, και θα επανεξετάσουν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών που είχαν ανασταλεί από την αρχή του έτους. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη θα τεθεί το ζήτημα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και των καρναβαλικών παρελάσεων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, το αργότερο μέχρι τις 7 Μαρτίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νούμερα της πανδημίας του κοροναϊού.

«Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ο μέσος όρος των οποίων κινείται περίπου στα 18.000 ημερησίως. Με κάποιες αυξομειώσεις παραμένουμε εκεί από τις 22 Ιανουαρίου, δηλαδή περίπου για τρεις εβδομάδες υπάρχει μια ισορροπία», τόνισε στο GRTimes, ο κ. Σαρηγιάννης, συμπληρώνοντας ότι:

«Από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι τις 7 του μήνα, εάν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αλλαγή, όπως μια νέα μετάλλαξη, αναμένουμε μια αποκλιμάκωση και μια μείωση των αριθμών σε θανάτους, διασωληνωμένους και κρούσματα».

Χαλάρωση μέτρων υπέρ των εμβολιασμένων

Η σταθερή και ενιαία γραμμή των επιστημόνων, είναι οι εμβολιασμένοι να απολαμβάνουν όλο και περισσότερα πλεονεκτήματα, κάτι που θα αναλυθεί και στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, με την συζήτηση να μονοπωλεί σε μεγάλο βαθμό, το άνοιγμα των συνεδρίων και των γηπέδων.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα,  «Και οι ειδικοί θεωρούν ότι από εδώ και πέρα αρχίζει μια χαλάρωση» δήλωσε και ξεκαθάρισε ότι η απελευθέρωση αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους, όχι τους ανεμβολίαστους και ότι αυτό θα συνεχιστεί. «Το 90% των νοσηλειών και των σοβαρών νοσηλειών είναι ανεμβολίαστοι και ιδιαίτερα οι άνω των 60 ετών» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Για τις απόκριες όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι πρέπει να θυσιαστούν για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το Πάσχα στο χωριό αλλά και για να είναι ομαλή η εκκίνηση της τουριστικής περιόδου από τον Μάρτιο, αρχής γενομένης από τις κρουαζιέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια