GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αντ. Φραντζής: Ευκαιρία για τη Θράκη το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής

  Την ανάγκη αξιοποίησης του  πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης  επισήμανε ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπο...

 


Την ανάγκη αξιοποίησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Αντώνιος Φραντζής μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΑ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» με αφορμή τη συνάντηση εργασίας που είχε με την Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη.

«Την ευχαριστήσαμε για την προσπάθεια που κάνει. Ηγείται αυτής της προσπάθειας και κατάφερε με τη συμπαράσταση των υπόλοιπων βουλευτών να καταθέσουν ένα πόνημα για τη Θράκη, ένα πόρισμα που περιλαμβάνει τα πάντα, μια μελέτη πολύ σοβαρή, σε βάθος, πολυδιάστατη, που βασίζεται σε πέντε άξονες που αλληλεπιδρούν πάνω στους άλλους άξονες και συνθέτουν ένα πλέγμα, ένα θεμέλιο πολύ ισχυρό για την περιοχή μας» είπε ο κος Φραντζής.

Αποτιμώντας το ίδιο το πόρισμα σημείωσε πως στο σύνολό του είναι θετικό. «Θέλαμε έναν οδηγό, έναν μπούσουλα και με το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής τον έχουμε, αυτό είναι το βασικό» είπε προσθέτοντας πως «αυτός ο μπούσουλας δεν έχει να κάνει ούτε με κυβερνήσεις, ούτε με κόμματα. Πρέπει αυτό το πόρισμα, όποιος θα αναλάβει την επόμενη μέρα να συνεχίσει να το υλοποιεί, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Η στρατηγική για τη Θράκη θα πρέπει να είναι σταθερή και διαρκής, δεν πρέπει να την αλλάζουμε συνέχεια» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κος Φραντζής οι διαφωνίες από την πλευρά των άλλων κομμάτων «εκφράστηκαν για να ειπωθούν» πρόσθεσε μάλιστα πως «το παράπονο της κας Μπακογιάννη ήταν ότι δε χρειαζόταν ένα πόρισμα για να διατυπωθούν ξανά οι διαφωνίες, αυτή ήταν η πρώτη της κουβέντα, θα ήθελε να είναι το πόρισμα κοινής αποδοχής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας υπάρχουν πολλές συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων για τη Θράκη. Μάλιστα σημείωσε πως εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν να φανεί τι συμβαίνει από εδώ και πέρα . «Αυτή η επιτροπή δεν υπάρχει, δεν υφίσταται πια, υλοποίησε το έργο της και τελείωσε. Δημιουργείται μια άλλη επιτροπή η οποία βλέπει την πορεία των έργων και η επιτροπή αυτή θα λογοδοτεί κάθε δύο χρόνια στον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής» ανέφερε προσθέτοντας ότι βρίσκει μεγάλο το διάστημα αυτό των δύο χρόνων. «Πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι πιο άμεσο, πιο γρήγορο. Κάποια πράγματα έχουν ξεκινήσει ήδη και τρέχουν 12%, Αναπτυξιακός Νόμος, κ.α. έχουν μπει σε μια σειρά και προχωράνε» είπε σημειώνοντας ξανά πως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή μελέτη, με όλα τα στοιχεία που αφορούν στην περιοχή. Κάλεσε τους Θρακιώτες να ενημερωθούν για το πόρισμα και να διεκδικούν την υλοποίησή του. «Αφορά όλους, είναι πολυδιάστατο, προτείνει λύσεις, αναφέρει από πού θα βρεθούν οι πόροι κ.α. Είναι πάρα πολλά και αλληλοσυνδέονται και αλληλοστηρίζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ο κος Φραντζής για ένα εργαλείο, μια πολύ σοβαρή μελέτη, που χρειαζόταν η περιοχή σε μια συγκυρία που προμηνύονται πολλά σοβαρά για τον τόπο. «Είναι σοβαρή πολιτικός με δύναμη και βεληνεκές, μας στηρίζει, είναι η ευκαιρία μας και μόνο να χάσουμε έχουμε αν δεν αξιοποιήσουμε τη διάθεσή της να προσφέρει στη Θράκη» ανέφερε προσωπικά για την πρόεδρο της Επιτροπής, την κα Ντόρα Μπακογιάννη που δούλεψε για το πόρισμα υπενθυμίζοντας πως το αντίστοιχο της δεκαετίας του ’90 έχει υλοποιηθεί κατά ένα 60 με 70%.

Δεν υπάρχουν σχόλια