GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γήπεδα – κυβέρνηση: Απαγόρευση της κουκούλας στους οπαδούς!

Με αφορμή την υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου αλλά και την αύξηση κρουσμάτων βίας, ...


Με αφορμή την υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου αλλά και την αύξηση κρουσμάτων βίας, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει νέα δέσμη μέτρων με αυστηρότερες ποινές στον νέο ποινικό κώδικα!

Ένα από τα τέσσερα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση -και μάλιστα είναι και το πιο πρωτότυπο- είναι να απαγορευτεί η χρήση κουκούλας από οπαδούς στα γήπεδα, ώστε να καταγράφονται τα πρόσωπα όσων προκαλούν επεισόδια (το μέτρο θα ισχύσει μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας λόγω της πανδημίας).

Ένα δεύτερο, η αύξηση των ποινών όταν αυτές διαπράττονται στο πλαίσιο οπαδικής βίας. Για παράδειγμα έχουμε ένα αδίκημα το οποίο τιμωρείται με 3 χρόνια φυλάκιση, εάν αφορά οπαδική βία, επαυξάνεται η ποινή για το ίδιο αδίκημα στα 5 χρόνια.

Η τρίτη αλλαγή αφορά το λεγόμενο ιδιώνυμο. Ιδιώνυμο υφίσταται από το 2019 με τον αθλητικό νόμο. Δεν αναστέλλονται οι ποινές γενικώς δηλαδή. Υπήρχε όμως ένα μικρό παράθυρο που έλεγε ότι το δικαστήριο μπορεί με ειδική, εμπεριστατωμένη αιτιολογία να την αναστείλει. Καταργείται και αυτό το μικρό περιθώριο αναστολής.

Και το τέταρτο και τελευταίο κομμάτι έχει να κάνει με τους αυστηρούς περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται αν αναβάλλεται η δίκη ενός κατηγορούμενου ακόμα και για πλημμέλημα που αφορά την οπαδική βία. Αυτό μπορεί να είναι να μην πηγαίνει στο γήπεδο, να μην πηγαίνει στις λέσχες, μαζί με τους γνωστούς περιοριστικούς όρους.





Δεν υπάρχουν σχόλια