GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λοβέρδος: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Τούρκος πρέσβης που επιτέθηκε στον Δένδια

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, τοποθετήθηκε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

 


Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, τοποθετήθηκε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις δηλώσεις Ερντογάν και σημείωσε πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων.

Στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει τα εξής:

«Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και η επίθεση του ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία εναντίον του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ευθυγραμμίζονται απόλυτα.

Ως κέντρο του στόχου τους βάζουν σταθερά τον τελευταίο  καιρό τη δήθεν κυριαρχία υπό προϋποθέσεις ελληνικών νησιών. Η Τουρκία και στο θέμα αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

Είναι προφανές πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων, τις οποίες η ηγεσία του ΥΠΕΞ και η ελληνική διπλωματία πρέπει να τις αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά νησιά και στην «παράνομη», όπως είπε, παρουσία του στρατού σε αυτά. «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί», τόνισε.

Το βράδυ της Τετάρτης, σημειώθηκε «θερμό επεισόδιο» μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τούρκο πρέσβη, στη Νορβηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια