GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε αυξήσεις των δημοτικών τελών οδηγούνται οι δήμοι της ΑΜΘ

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος συνεπάγονται δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις των Δήμων και εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυ...


Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος συνεπάγονται δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις των Δήμων και εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαρισμού, φωτισμού, στην ύδρευση και άρδευση, αν δεν υπάρξει οικονομική στήριξη των Δήμων και των ΔΕΥΑ.

Η διαπίστωση αυτή έγινε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Τότε η ΚΕΔΕ ως πρώτο βήμα αποφάσισε να διατυπώσει επείγον αίτημα της ΚΕΔΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία για να ενταχθούν και οι Δήμοι στο μηχανισμό στήριξης που δημιουργεί η Κυβέρνηση για τα νοικοκυριά.

Προβληματισμένος ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ για τις αυξήσεις
Η απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμη από την κυβέρνηση, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης Βασίλη Μαυρίδη να εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη για την κατάσταση που διαμορφώνουν στους Δήμους και τις επιχειρήσεις οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, αλλά και η συνεχή άνοδο τιμών στα καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης.

«Η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αυτό το βάρος καλούνται να το σηκώσουν τα νοικοκυριά, καλούνται να το σηκώσουν όμως και οι Δήμοι. Δε θα μπορούμε να σηκώσουμε με τα οικονομικά δεδομένα που διανύουμε, εν μέσω πανδημίας τέτοια κόστη και εμείς και οι ΔΕΥΑ. Ως εκ τούτου θεωρούμε αυτονόητο ότι στον μηχανισμό στήριξης που δημιουργείται για να στηριχθούν τα νοικοκυριά, θα πρέπει να μπει και η Αυτοδιοίκηση», δηλώνει ο κος Μαυρίδης στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm.

Ήδη ο πρώτος αυξημένος λογαριασμός ρεύματος έφτασε στο Δήμο Ορεστιάδας και αφορά την επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης. Το κόστος του τελευταίου λογαριασμού για το 2021, σύμφωνα με τον κο Μαυρίδη, είναι 740.000 ευρώ, ενώ οι λογαριασμοί προηγούμενων ετών με την ίδια κατανάλωση ρεύματος έφτανε μέχρι 615.000 ευρώ. Εκτίμηση του κου Μαυρίδη είναι ότι το κόστος ρεύματος αναμένεται να αγγίξει το 1,3 εκ. ευρώ, ένα κόστος δυσβάσταχτο για την δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος αποτελούν θέμα συζήτησης μεταξύ των δημάρχων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπως και οι αυξήσεις στα καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που απαιτούνται για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, σχολείων αλλά και την κίνηση του στόλου απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων των Δήμων.

Για το παραπάνω θέμα συνεδριάζει εκτάκτως στο τέλος του μήνα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με κυρίαρχο αίτημα αυτό της οικονομικής στήριξης των Δήμων και των ΔΕΥΑ.

Πηγή:xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια