GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άμεσα μέτρα στήριξης εμπόρων και καταναλωτών, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Ξάνθης

  Ευθύμης Μίλκογλου:

 

Ευθύμης Μίλκογλου:

«Ζητάμε βιώσιμες λύσεις κι όχι κουπόνια των 100 ευρώ, τη στιγμή που πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς ρεύματος επιχειρηματίες και πολίτες. Θέλουμε ουσιαστική στήριξη κι όχι στραγάλια…»


Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» τον τζίρο των επιχειρήσεων η κυβέρνηση εξετάζει ως μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών με το κουπόνι των 100 ευρώ, προκαλώντας τον «γέλωτα» κύκλων της τοπικής αγοράς που ζητάνε ουσιαστικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών.

  «Μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται το λιγότερο 100 ευρώ την εβδομάδα, μόνον, για τα εντελώς απαραίτητα ψώνια. Ταυτόχρονα, λογαριασμοί και πάγιες οικονομικές υποχρεώσεις απαιτούν επιπλέον έξοδα, καθώς δυσβάσταχτο είναι το κόστος ζωής, λόγω των ανατιμήσεων που έχουν γίνει σε ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια. Ποιος θα μπορέσει να επιβιώσει με το κουπόνι των 100 ευρώ στα χρόνια της καλπάζουσας ακρίβειας που βιώνουμε ως κοινωνία;…» διερωτάται, πολύ εύλογα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου.

  Και συνεχίζει, «ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του προς το κράτος. Δυστυχώς, οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Οι λογαριασμοί που καλούμαστε να πληρώσουμε για το ηλεκτρικό ρεύμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιβίωσης στις επιχειρήσεις μας. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά που ξαφνικά βρέθηκαν να πληρώνουν τα διπλά χρήματα για τους λογαριασμούς ρεύματος. Πόσες ρυθμίσεις θα πρέπει να κάνουμε για να τακτοποιήσουμε αυτές τις οφειλές; Και πού θα βρούμε τα χρήματα για να τις αποπληρώσουμε με δεδομένο ότι υπάρχει τεράστια πτώση του τζίρου…;».

  Και παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά των χειμερινών εκπτώσεων, με τα ποσοστά μάλιστα των προσφορών σε αρκετές περιπτώσεις να αγγίζουν ακόμη και το 60%, η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης συνεχίζει να είναι υποτονική, ως άμεση απόρροια του κύματος ακρίβειας που πλήττει τη χώρα.

  «Ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης των εμπόρων και των καταναλωτών που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει, εξαιτίας της ακρίβειας. Ζητάμε βιώσιμες λύσεις κι όχι κουπόνια των 100 ευρώ, τη στιγμή που πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς ρεύματος επιχειρηματίες και πολίτες. Θέλουμε ουσιαστική στήριξη κι όχι στραγάλια…» όπως ο ίδιος καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια