GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης για τα μέτρα για την οπαδική βία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τρία χρόνια απόλυτης απραξίας κι ενώ έχει «χάσει την μπάλα» και στο θέμα της ονομαζόμενης «οπαδικ...


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τρία χρόνια απόλυτης απραξίας κι ενώ έχει «χάσει την μπάλα» και στο θέμα της ονομαζόμενης «οπαδικής βίας», προσπαθεί να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της, παίζοντας με το θυμικό των πολιτών και τον δικαιολογημένο αποτροπιασμό, που προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα μέτρα που παρουσίασε εσχάτως το κυβερνητικό επιτελείο ως νέα, για την καταπολέμηση της «οπαδικής» βίας, είναι ήδη νομοθετημένα εδώ και χρόνια, απλά η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την εφαρμογή τους.

Μερικά δε από αυτά, όπως το ιδιώνυμο, είναι τόσο παλιά και δοκιμασμένα όσο και αναποτελεσματικά, όπως έχουν αποδείξει η ίδια η ζωή και η εξέλιξη του φαινομένου της αθλητικής βίας ή της ύπαρξης εγκληματικών συμμοριών υπό τον μανδύα των οπαδικών ανταγωνισμών. Η λύση του  προβλήματος της οπαδικής βίας δεν βρίσκεται αποκλειστικά σε μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα, με αυστηροποίηση ποινών, με το τσουβάλιασμα των παραβατικών συμπεριφορών και τα ιδιώνυμα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας δείχνουν προχειρότητα και ανευθυνότητα. Είναι μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα βαθύτερα αίτια που προέρχονται από την κοινωνική απομόνωση τη φτώχεια και την δυσκολία της καθημερινότητας των πολιτών. Η ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελεί την μοναδική λύση.

Αντιμετωπίζεται με μέτρα που μειώνουν τη φτώχεια και τους αποκλεισμούς, με συνεπή και αδιάλειπτη προσπάθεια εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, με μέτρα πραγματικού σωφρονισμού και κοινωνικής ένταξης, με μέτρα εκδημοκρατισμού του αθλητικού οικοδομήματος, με μέτρα ελέγχου των αθλητικών εταιρειών κι ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα του αθλητισμού, με μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής και πρόληψης.

Ακόμη και τώρα, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι δεν αντιλαμβάνεται ούτε τα πιο στοιχειώδη: άλλο ζήτημα είναι η αυστηρή τιμωρία όσων εγκληματούν κι άλλο ζήτημα είναι οι υποχρέωση της Πολιτείας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της βίας, ως σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα.

Τμήμα Αθλητισμού

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια