GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κυριαρχούν τα τουρκικά προϊόντα στη Θράκη – Τεράστια κέρδη της παράλληλης οικονομίας!

Εδώ και χρόνια, η παράλληλη οικονομία που δομεί στα Βαλκάνια η Τουρκία, με “όχημα” τη Δυτική Θράκη, φαίνεται να αποκτά ισχυρές βάσεις, αφού ...


Εδώ και χρόνια, η παράλληλη οικονομία που δομεί στα Βαλκάνια η Τουρκία, με “όχημα” τη Δυτική Θράκη, φαίνεται να αποκτά ισχυρές βάσεις, αφού πρόκειται για το πιο κερδοφόρο οικονομικό σχέδιο των τούρκων επιχειρηματιών, πάντα με τις “ευλογίες” της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η αγορά της Θράκης εχει γεμίσει ασφυκτικά με προϊόντα τουρκικής προέλευσης, σαφώς φθηνότερα απο τα αμιγώς ελληνικά, τα οποία βρίσκονται καταρχήν σε όλα τα ράφια των Mini-Market που έχουν στην ιδιοκτησία τους μουσουλμάνοι επαγγελματίες, και δευτερευόντως χριστιανοί επαγγελματίες μιας και είναι ο μόνος τρόπος για να αντέξουν στην οικονομική ασφυξία που τους έχει κατακλύσει.


Τα μικρά super market κατακλύζονται απο “οικονομικά” προϊόντα τουρκικής προέλευσης, τοποθετώντας τα, σε θέσεις άμεσης προσοχής του καταναλωτή

Οι εισαγωγείς 

Τα Τουρκικά προϊόντα, που δεν είναι μόνο τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και ρούχα, έπιπλα, πρώτες ύλες οικοδομικών υλικών και άλλα πολλά, εισάγονται στην Ελλάδα είτε απευθείας απο τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε απο την γειτονική επίσης Βουλγαρία, η οποία επίσης στο νότιο μέρος της, έχει κατακλυστεί απο Τουρκικά προϊόντα.

Την “μέριμνα” αυτής της παράλληλης οικονομίας έχουν στελέχη της αυτοαποκαλούμενης “Τουρκικής Μειονότητας”, όπως για παράδειγμα ο υιός του Σαδίκ, αλλά και άλλοι απόγονοι παλιών κατευθυνόμενων απο το Προξενείο Κομοτηνής πολιτικών στελεχών, που τώρα θησαυρίζουν κυριολεκτικά απο την διακίνηση των προϊόντων αυτών.


Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα ελληνικής και τουρκικής προέλευσης προϊόντα, είναι εμφανής, τόσο σε επίπεδο τιμής όσο και σε επίπεδο προώθησης

Εχουν συστήσει εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας, ανάλογα με τα συμφέροντα του φόρου εισαγωγής και της απαλλαγής του ΦΠΑ, ενώ καταφέρνουν μεγάλες πιστώσεις στις πληρωμές τους, μέσω εγγυητικών επιστολών που τους δίνει η Ziraat Bankasi, η Τουρκική Τράπεζα που παίζει το δικό της ρόλο για λογαριασμό της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ολο αυτό το σκηνικό, σε αντίθεση με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που αρνείται να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής πρώτων υλών και άλλων μεταποιημένων προϊόντων, αλλά και την εμμονική φορολογική πολιτική εις βάρος των επιχειρήσεων απο όλες τις εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις, δημιουργεί ένα ήδη δεδομένο, αυτού του “θανάτου” της τοπικής οικονομίας στις πόλεις της Θράκης και της Αν. Μακεδονίας και της “άνδρωσης” της παράλληλης Τουρκικής Οικονομίας στην περιοχή, με ότι συνεπάγεται αυτό ως προς τη διαχείριση της κυκλοφορίας του χρήματος και όχι μόνο!

Τεράστια κέρδη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που δεν επιδέχονται διάψευση, ο τζίρος της διακίνησης τουρκικών προϊόντων που εισάγονται απο Τουρκία και Βουλγαρία, ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ ετησίως, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι εισαγωγές αυτοκινήτων και άλλων συναφών προϊόντων που εισάγονται στην Ανατολική Ευρώπη και τα Νότια Βαλκάνια απο την Τουρκία, λόγω φασόν παραγωγής τους εκεί απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες.


Κάποτε, η εισαγωγή οικοδομικών υλικών απο την Τουρκία ήταν ασύμφορη. Τώρα, μέσω Βουλγαρίας, είναι σχεδόν η πιο οικονομική και συμφέρουσα για τον χονδρέμπορα.

Απο αυτά τα χρήματα, μόλις ένα ποσοστό περίπου το 15% παραμένει εντός Ελλάδας, και διακινείται στην υπόλοιπη αγορά, απο τους μουσουλμάνους επαγγελματίες και πάλι μεταξύ τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αποταμιεύεται σε Τράπεζες της Τουρκίας και της Βουλγαρίας ή μετατρέπεται σε αγορά γης και άλλης ακίνητης περιουσίας εντός Ελλάδας, αλλάζοντας κυριολεκτικά το χάρτη της ιδιοκτησίας ακινήτων στην περιοχή.

Αδιαφορία

Ολα όσα αναφέρονται στο σημερινό ρεπορτάζ είναι σε γνώση της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και όλων των κυβερνήσεων, απο το 1998 και δόθε, που άρχισε δειλά – δειλά να δημιουργείται η παράλληλα οικονομία στη Θράκη.

Κανείς μα κανείς δεν θέλησε να βάλει “φρένο” στην ανοδική πορεία της οικονομίας αυτής, ενώ διαφαίνονταν ο βέβαιος ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ μικρομεσαίου.

Ο λόγος; Γνωστός. Προεκλογικά οφέλη, άρα ας μην διαταραχθεί η εκάστοτε “συμμαχία” και “ψηφοθηρική ισορροπία”!

Πλήρης αδιαφορία, κανένας ουσιαστικός έλεγχος στον ανταγωνισμό, κανένας έλεγχος στην ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων, καμία μέριμνα για ανάσχεση του επιχειρούμενου σχεδίου της εγκαθίδρυσης της παράλληλης οικονομίας.

Ο απλός καταναλωτής, που δεν έχει άλλη επιλογή για την επιβίωσή του, αναγκάζεται να προμηθεύεται προϊόντα απο τον… “μπακάλη” της γειτονιάς, αφού καταρχήν δεν έχει πρόβλημα η θρησκευτική του ταυτότητα όταν έχει συνηθίσει να διαβιεί αρμονικά αιώνες τώρα, απο την άλλη είναι και η συμφέρουσα αγορά για το οικογενειακό τραπέζι.

Ετσι, τα ελληνικά αμιγώς προϊόντα μένουν απούλητα στα ράφια ως ακριβά, οι φόροι και το ΦΠΑ τα κάνουν απλησίαστα, επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης και προμήθειας η μία μετά την άλλη κλείνουν ή εξαγοράζονται απο επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων, προκειμένου να παίξουν το ρόλο του διακινητή με ακόμη χαμηλότερο κόστος στην αγορά!


Πολλές εκ των τουρκικών συμφερόντων εταιρείες, έχουν έδρες και εντός Ευρώπης, με αποτέλεσμα κανείς απο τους καταναλωτές να μη γνωρίζει την πραγματική προέλευση των προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια