GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Τουρκία σε δίλλημα: Η Ουκρανία ζητά να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου σε περίπτωση κλιμάκωσης!

Το Κίεβο θεωρεί την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα ως απειλή και ζητά από την Άγκυρα να κλείσει  τα δύο στενά της στα ρ...


Το Κίεβο θεωρεί την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα ως απειλή και ζητά από την Άγκυρα να κλείσει  τα δύο στενά της στα ρωσικά πλοία μετά και την εισβολή, δήλωσε στο Reuters ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ.

Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο πέρασαν από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στις 8 Φεβρουαρίου, ανέφερε τότε η Tass, για ναυτικές ασκήσεις κοντά στην Ουκρανία.

Η Τουρκία έχει τον έλεγχο σε ποια στρατιωτικά σκάφη επιτρέπεται να διέρχονται από τα στενά της σε καιρό πολέμου, σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936.

Ο Μποντνάρ είπε ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να πιστεύει σε μια διπλωματική λύση και έχει ήδη προτείνει «μια σειρά πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από μεθόδους διαβούλευσης μεταξύ των πλευρών μας, μέχρι τη δημιουργία κοινού μηχανισμού αντίδρασης στις απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή μας».

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Ουκρανία, δήλωσε την ίδια μέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όμως συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, για τη συνεκτίμηση της κατάστασης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια