GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανακοίνωση φορέων του Έβρου για τις εξελίξεις στο ΚΥΤ Φυλακίου

  Οι μαζικοί φορείς που υπογράφουμε την παρούσα ανακοίνωση – παρέμβαση, θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένο τον αναβρασμό που επικρατεί στην περ...

 


Οι μαζικοί φορείς που υπογράφουμε την παρούσα ανακοίνωση – παρέμβαση, θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένο τον αναβρασμό που επικρατεί στην περιοχή μας και συνακόλουθα τις κινητοποιήσεις, από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επέκταση των δομών εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο. Και κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι νέες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων καθώς και των τοπικών πολιτικών αντιπροσωπεύσεών τους, που θέλουν για άλλη μια φορά να μας χρυσώσουν το χάπι.

Η αλήθεια είναι μία. Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες έχουν υπογράψει τον κανονισμό του Δουβλίνου και την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, περί εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πρώτης υποδοχής, παραβιάζοντας κατάφωρα την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που καθορίζουν και προστατεύουν τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν πρέπει να περιορίζουμε τον αγώνα μας στο «να μην γίνουν οι δομές στην περιοχή μας, αλλά ας γίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα» γιατί έτσι στην ουσία αθωώνουμε τις πολιτικές της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Ούτε στον Έβρο ούτε στα νησιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Τα προβλήματα που δημιουργεί η διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να αξιοποιήσουν (και δυστυχώς κάποιοι τους διευκολύνουν…) διάφορες φασιστικές ομάδες για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να κτίσουν πολιτικές καριέρες και να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο.

Σήμερα στον Έβρο και σε όλη την Ελλάδα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας:
Όχι στην συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πρώτης υποδοχής.
Να μην γίνει καμιά νέα δομή και να κλείσουν οι υπάρχουσες.
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση παροχή ασύλου και προστασία των προσφύγων σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στο έδαφος της Τουρκίας (η οποία ως χώρα – σημαντικός ιμάντας των μηχανισμών των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ε.Ε., έχει μέγιστη ευθύνη για τον ξεριζωμό, την προσφυγοποίηση και την εκμετάλλευση των λαών στην Ασία και την Αφρική) και απευθείας μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους.
Να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής μέσα στο ΚΥΤ Φυλακίου για όλους τους εργαζόμενους, τους μετανάστες και να διασφαλιστεί η φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών.
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν κύματα ξεριζωμένων προσφύγων

Υ.Γ. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ακριτική περιοχή μας και οι εργαζόμενοι, προβλήματα όπως η πληθυσμιακή κατάρρευση και η ερήμωση της υπαίθρου, η ανεργία, οι τραγικές ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας, τα μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση, η ακρίβεια, η καταστροφή του αγροκτηνοτροφικού τομέα κλπ.

Ακολουθούν υπογραφές φορέων
Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια