GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες – Η απάντηση Δένδια

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα είναι πάντα αμφιλεγόμενο»


«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα είναι πάντα αμφιλεγόμενο»

Προκλητικός ήταν ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με καθεστώς αφοπλισμού».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Άγκυρα πήγε το θέμα στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ.

«Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει, φυσικά, η προειδοποίηση θα γίνει σε υψηλότερο επίπεδο, και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο.

Μπορεί να μας αναγκάσουν να θίξουμε αυτά το ζήτημα προς συζήτηση. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο λέγοντας να μη μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα ζητήματα προς συζήτηση», είπε ακόμη, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Η απάντηση του Νίκου Δένδιας για τις προκλήσεις Ερντογάν: Μπαράζ απαράδεκτων δηλώσεων, στερούνται κάθε νομικής βάσης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στη Νορβηγία και απάντησε στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας είπε: «Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση. Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ».

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια