GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έχει την κάλυψη της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ο Δήμαρχος Τσέπελης Σεραφείμ Βασιλειάδη και ... προκαλεί!!!

   ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ  κατέφυγαν Σάββας Μελισσόπουλος, Λύρατζης Πασχάλης και Νίκος Ανταμπούφης όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Φεβρ...

  

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ κατέφυγαν Σάββας Μελισσόπουλος, Λύρατζης Πασχάλης και Νίκος Ανταμπούφης όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου 2022, για την επί 2.5 χρόνια ανυπαρξία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης που δεν συνεδρίασε  ούτε μία φορά!!! Προφανώς γιατί ο  Δήμαρχος Τσέπελης είναι απασχολημένος με... τσίπουρα και γεύματα με την γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, άλλοτε στο Γέρακα, άλλοτε στο ΠΕΡΑΣΜΑ και στο... Παρανέστι!!!

 

 *Ούτε μια φορά δεν συνεδρίασε η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δήμου Ξάνθης στα 2.5 χρόνια της Διοίκησης Τσέπελη - Σοφία Ψωμά!!!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Αλλά κατά τα άλλα θα λύσει το θέμα της... ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της Ορεινής περιοχής Ροδόπης, συνεργασία με τους Δημάρχους Παρανεστίου και Δράμας με γεύματα... εργασίας σε ταβέρνες που πληρώνουν φυσικά οι δημότες!!!

Αποτέλεσμα;  Να καταθέσουν αίτηση-ενημέρωση στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ περιμένοντας να δουν αν ο Δήμαρχος Τσέπελης  μπορεί να κάνει ότι θέλει, επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6. του ιδίου Κανονισμού Λειτουργίας, «Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ», ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 4, «ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών της επιτροπής ισχύουν αντίστοιχα οι κανόνες του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Από την άλλη ωστόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Τσέπελης, είχε το θράσος να πάρει τηλέφωνο σε έναν εκ των επικεφαλής και να αφήσει να διαφανεί ότι «έχει...πλάτες» και «δεν μπορούν να τον ρίξουνε με  τέτοιες... αιτήσεις»!!!

Δηλαδή κύριε Σεραφείμ Βασιλειάδη ο συγκεκριμένος κύριος είναι ΥΠΕΡΑΝΩ του Νόμου και του κανονισμού λειτουργίας; Μπορείτε να μας εξηγήσετε;

Ιδού και η αίτηση στις 20-1-2022  που είχαν στείλει οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Του Μελισσόπουλου Σάββα, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ξάνθης

2. Του Λύρατζη Πασχάλη, Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ξάνθης

3. Του Ανταμπούφη Νικολάου, Δημοτικού συμβούλου Δήμου Ξάνθης.

Όλων δημοτικών συμβούλων ορισθέντων στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης.

Με το υπ’αριθμ. 28/26-11-2019 πρακτικό τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ελήφθη η απόφαση με αριθμό 264 και με θέμα : Ορισμός Μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση κατά τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 70 του ν. 3852/2010, αποφασίστηκε ομόφωνα ο ορισμός τακτικών μελών στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης η οποία είχε συσταθεί με την υπ’αριθμ. 175/2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Τακτικά μέλη ορισθήκαμε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Σουά Μπεκήρ Ογλού, Νικόλαος Ανταμπούφης, Πασχάλης Λύρατζης, Σάββας Μελισσόπουλο, Μιχαήλ Σπανίδη, με αντίστοιχους αναπληρωτές τους δημοτικούς συμβούλους : Παναγιώτη Αμβροσιάδη, Βασιλική Ανδρονίκη Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνο Καφετζή, Θεοφάνη Παπαδάκη, Αφεντούλη Τσακιρίδη. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, ορίσθηκε η ημέρα 17η Μαρτίου του έτους 2020.

Την 16-3-2020 λάβαμε έγγραφη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δήμαρχο Ξάνθης, ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης λόγω της πιθανής εξάπλωσης covid -19 και στα μέτρα πρόληψης αυτού. Με την σημείωση ότι θα επανέλθει με νέα ημερομηνία.

Έκτοτε όμως και παρά το γεγονός, ότι όλες οι συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Επιτροπών, επανήλθαν είτε δια τηλεσυνεδρίασης, είτε δια περιφοράς, ακόμη και εκεί που υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης, λόγω του μικρού αριθμού μελών επιτροπών και δια ζώσης, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, δεν συγκλήθηκε από την 16-3-2020 μέχρι και σήμερα. Δηλαδή από την ημέρα ορισμού μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης 26-11-2019 δεν συγκλήθηκε και δεν συνεδρίαση η Επιτροπή ποτέ επί δύο και πλέον έτη.

Επειδή η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης διέπεται από Κανονισμό Λειτουργίας, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ξάνθης, με την υπ’αριθμ. 205 απόφαση του με αριθμό 6/11-42011 πρακτικό ( αναρτέα στην Διαύγεια : ΑΔΑ 4ΑΓΗΩΚ8-Θ), σύμφωνα με το άρθρο 3 αυτής η επιτροπή συνεδριάζει δημόσια α) μία φορά τον μήνα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, β) όποτε το ζητήσει το 1/3 τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών της με γραπτή αίτηση, γ) όποτε υπάρχουν κατεπείγουσες περιπτώσεις οι οποίες δικαιολογούν την άμεση σύγκληση της επιτροπής ή παραπέμπεται σε αυτή θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου προς διατύπωση γνώμης.

Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6. του ιδίου Κανονισμού Λειτουργίας, «Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ», ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 4, « ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών της επιτροπής ισχύουν αντίστοιχα οι κανόνες του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Επί του τρόπου συνεδρίασης

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 ( Α’169), με το οποίο τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Ά 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 ( Α΄76) τα συλλογικά όργανα των δήμων ( δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, συμβούλια κοινοτήτων, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης κ.α΄) κατά το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων για την αποφυγή της διάσοσης του κορωνοϊού covid-19, μπορεί να συγκαλούνται με τους ακόλουθους τρόπους:

Α) δια ζώσης, β) μέσω τηλεδιάσκεψης, γ) δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη ( μεικτή συνεδρίαση) δ) δια περιφοράς, Η επιλογή του προσφορότερου κάθε φορά τρόπου σύγκλησης εναπόκειται στον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου, ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει, σε κάθε περίπτωση, τη δυνατότητα κάθε μέλους να ασκήσει απρόσκοπτα τα καθήκοντά του. Εύλογο είναι ότι ο τρόπος σύγκλησης καθορίζεται με την πρόσκληση την οποία ο πρόεδορς αποστέλλει στα μέλη.

Επειδή μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης Τσέπελης Εμμανουήλ, ως Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής δεν συγκάλεσε κατά παράβαση του κανονισμού την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης ως όφειλε, από την 17-3-2020 μέχρι και σήμερα και αυτό συνιστά ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Προκύπτει το έννομο συμφέρον μας ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ξάνθης, ενώ η έλλειψη συνεδρίασης και λήψης αποφάσεων από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης επιφέρει ζημία στον Δήμο γενικότερα και στην ανάπτυξη αυτού.

Για όλους αυτούς τους λόγους

 Θέτουμε στην κρίση σας τα ανωτέρω και αιτούμαστε

Την εφαρμογή του νόμου και της διαδικασίας αναφορικά με την μη σύγκλιση της Επιτροπής ουδέποτε από τον ορισμό των μελών της επιτροπής και πλέον δύο ετών, από τον Πρόεδρο αυτής Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη.

Ξάνθη 3-1-20222

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 -Κύριε Σεραφείμ Βασιλειάδη, ωμά σας το ρωτάω, γιατί ο ίδιος o Δήμαρχος Τσέπελη2 προκαλεί και κομπορρημονεί ότι ....«δεν μπορεί να τον αγγίξει» κανείς!

-Έχει... «πλάτες» στην ....ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ο Δήμαρχος Τσεπελης;;; Και συνειδητά γράφει τους κανονισμούς και τους Νόμους στα παλιά του υποδήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια