GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στις θάλασσες το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο

  Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas των 236.857 τόνων της Royal Caribbean International έφτασε στις Ηνωμένες Π...

 


Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Wonder of the Seas των 236.857 τόνων της Royal Caribbean International έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προετοιμαστεί για το παρθενικό του ταξίδι.

Το γιγάντιο πλοίο, το οποίο είναι περίπου τέσσερα τοις εκατό μεγαλύτερο από το αδελφάκι του, έφτασε στο Port Everglades, το βράδυ της 20ης Φεβρουαρίου, όπου θα υποβληθεί στις τελικές προετοιμασίες πριν από το παρθενικό του ταξίδι στις 4 Μαρτίου. Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 6.988 επιβάτες και 2.300 άτομα πλήρωμα, είναι το πέμπτο πλοίο στην κατηγορία Oasis της Royal Caribbean, με κάθε ένα από τα πλοία να είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο από τους ανταγωνιστές τους.

Η κατηγορία Oasis που ξεκίνησε το 2009 έχει δει μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές για να συμβαδίζει με τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας. Το Wonder of the Seas ναυπηγήθηκε στο Chantiers de l’Atlantique της Γαλλίας με έναρξη κατασκευής το 2019.

Αναχώρησε από το Saint-Nazaire της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2021 περνώντας τους τελευταίους τρεις μήνες πρώτα στη Μασσαλία και στη συνέχεια ταξιδεύοντας στην Κύπρο για να αρχίσει να επιβιβάζει όλο και περισσότερο αριθμό πληρώματος και στη συνέχεια κάνει μια τελευταία στάση στο Κάντιθ της Ισπανίας πριν από την πρώτη του διέλευση στον Ατλαντικό.

Υπάρχουν αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές που είναι ορατές σε σχέση με τα προηγούμενα πλοία της κατηγορίας. Η Royal Caribbean τονίζει την προσθήκη μιας επιπλέον γειτονιάς, όπως αποκαλούν τις περιοχές του πλοίου, οι οποία θα είναι αφιερωμένη σε σουίτες με ιδιωτικό σαλόνι και εστιατόριο.

Είναι η πρώτη φορά που η Royal Caribbean δημιούργησε έναν θύλακα σουίτας σε αυτή την κατηγορία κρουαζιερόπλοιων, αν και δημιούργησε επίσης μια στο Spectrum of the Seas, το οποίο όπως και το μεγαλύτερο αδερφάκι της σχεδιάστηκε επίσης αρχικά για την κινεζική αγορά κρουαζιέρας. Η Royal Caribbean τονίζει επίσης νέα αξιοθέατα στο κατάστρωμα για ενήλικες και παιδιά στον παιδότοπο και τις νεροτσουλήθρες καθώς και ένα νέο εξειδικευμένο εστιατόριο.

Το αρχικό σχέδιο ανάπτυξης της γραμμής κρουαζιέρας προέβλεπε ότι το Wonder of the Seas θα πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στην κινεζική αγορά όταν παραδόθηκε το 2021. Το πλοίο καθυστέρησε λόγω της πανδημίας και η κινεζική αγορά κρουαζιέρας παραμένει κλειστή για τους διεθνείς ταξιδιώτες ως μέρος των αυστηρών μέτρων της χώρας για τον COVID-19.

Το αναθεωρημένο σχέδιο ανάπτυξης για το κρουαζιερόπλοιο θα το δει να λειτουργεί μερικές εβδομάδες στην Καραϊβική πριν επιστρέψει στη Μεσόγειο για το καλοκαίρι και στη συνέχεια στα τέλη του 2022 στο Port Canaveral της Φλόριντα, το οποίο θα είναι το λιμάνι αναχωρήσεως για όλο το χρόνο.

Επί του παρόντος, η γραμμή κρουαζιέρας έχει και ένα έκτο αδελφό πλοίο το οποίο έχει παραγγελθεί σ το γαλλικό ναυπηγείο. Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στα μέσα του 2024. Η γραμμή κρουαζιέρας εξελίσσεται σε μια νεότερη κατηγορία πλοίων που θα είναι ελαφρώς μικρότερα και θα ναυπηγούνται στη Φινλανδία και θα είναι επίσης τα πρώτα που θα χρησιμοποιούν το LNG ως κύριο καύσιμο.

Τα χαρακτηριστικά του Wonder of the Seas:

  • Length: 362 m
  • Width: 64 m (max) / 47 m at hull
  • Draft: 9.1 m
  • Gross Tonnage: 236,857
  • Number of Passengers: 6,988 (maximum)
  • Number of cabins: 2,876
  • Decks: 18
  • Crew: 2,300
  • Flag: Bahamas
  • Propulsion: Azipod with 4 bow thrusters
  • Speed: 22 knots















Δεν υπάρχουν σχόλια