GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία – Δημοσκόπηση: Αποστροφή του λαού από τον Ερντογάν

Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης την οποία δημοσίευσε το The Turkey Report, παρουσιάζει την αντιπολίτευση να κατέχει ένα σημαντικό προβάδισ...


Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης την οποία δημοσίευσε το The Turkey Report, παρουσιάζει την αντιπολίτευση να κατέχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος συνασπισμού, με τη διαφορά να προδιαθέτει για μεγάλη νίκη σε περίπτωση που η κατάσταση δεν αλλάξει σύντομα υπέρ του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, αν γινόταν εκλογές σήμερα, η ενωμένη αντιπολίτευση θα λάμβανε το 59% των ψήφων, ενώ ο συνασπισμός του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)- και των Γκρίζων Λύκων του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) θα συγκέντρωνε το 41% των ψήφων.

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση έδειξε για πρώτη φορά ότι ο αριθμός των ατόμων που θα απείχαν από τις εκλογές θα ξεπερνούσε τον αριθμό των αναποφάσιστων.

Το 12,4% των ψηφοφόρων, η πλειονότητα των οποίων είναι ψηφοφόρου του ΑΚΡ, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει, γεγονός που αποδεικνύει ότι ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων προτιμά να απέχει από τις εκλογές, παρά να ψηφίσει τον Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 1.500 άτομα σε όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα της χώρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια