GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Θρακικές Λαογραφικές Εορτές: Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμμάτισαν για τις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές οι υπεύθυνοι της ΦΕΞ. Από αύριο Σάββατο 1...


Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμμάτισαν για τις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές οι υπεύθυνοι της ΦΕΞ. Από αύριο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε. θα πραγματοποιούνται βόλτες στα σοκάκια της παλιά πόλης και στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Επίσης, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 10:00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης συμμετέχει στο πλαίσιο των εορτών με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Στόχος η προσέγγιση της παράδοσης και της ιστορίας, με διαφορετική ματιά μέσα σ’ ένα γιορτινό κλίμα. (Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 9.30 – 14.30 Είσοδο 4€ – Φοιτητικό 2 – μαθητικό 1€).

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθη θα γίνει η παρουσίαση : Virtual Tour στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο παρουσιάζει τη εφαρμογή περιήγησης στο μουσείο. Οι συνεργάτες του Μουσείο θα ξεναγήσουν και θα παρουσιάσουν την εφαρμογή και τις δυνατότητές της.

Ακόμη, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου & καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε. στις 10:00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την φωτογραφία. Πρόγραμμα προσαρμοσμένο για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού & όλες του Γυμνασίου. Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή. Επίσης, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις Ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα γίνει η παρουσίαση του «Φωτογραφικό έργου του Ηλία Γεωργίαδη». Ο φωτογράφος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα παρουσιάσει τις βραβευμένες φωτογραφικές του εκδόσεις.

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου & καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε. στις 10.00 στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν Ιστορικοί περίπατοι στην παλιά πόλη για μαθητές. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 40 / Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή.

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου | Ώρα 20.00 | στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του: «Χρονολόγιο Ξάνθης – από τον Δημόκριτο στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο».

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο παρουσιάζει τη εφαρμογή «Χρονολόγιο Ξάνθης» . Συνοπτικά σε μια χρονολογική ακολουθία, ο χρήστης θα περιηγηθεί ανά «Περίοδο» από την προϊστορία έως και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια