GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ροδόπη: Πρώτο βραβείο ασφαλούς διαδικτύου στο διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών

Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών κέρδισε το Α’ Βραβείο (με ισοβαθμία) στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδ...


Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών κέρδισε το Α’ Βραβείο (με ισοβαθμία) στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022.

Φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας). Η δράση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE και φέτος θα εορταστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2022 σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός είναι Ανέζα Σπανοπούλου, Μουσικός και το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι: «To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022».

Ομάδα μαθητών της ΣΤ’ τάξης τραγούδησε σε ρυθμό ραπ τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για τους τρόπους αντιμετώπισης κάποιου δύσκολου περιστατικού στο διαδίκτυο. Οι μαθητές κατάλαβαν ότι υπάρχουν τρόποι ώστε να είναι ασφαλής μέσα στον τεράστιο και απρόσωπο χώρο του internet, χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία που αυτός προσφέρει.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης που συμμετείχαν με τεράστιο κέφι και πάθος, ώστε να ολοκληρωθεί η συμμετοχή του σχολείου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκπαιδευτικό Αγγλικών του σχολείου κ. Βασιλική Κωσταρά για την υποστήριξη και την ενεργή βοήθεια της και στη Συντονίστρια Μουσικής Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Ελένη Ανδρεαδέλλη για την έμπνευση. Τέλος να ευχαριστήσω τις εκπαιδευτικούς κ. Στέλλα Αδαμοπούλου και κ. Σοφία Τριμπόνια των οποίων το πρόγραμμα αναστάτωσα καθώς και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σωκράτη Δωρόπουλο για την ενθάρρυνση”, αναφέρει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός.








Δεν υπάρχουν σχόλια