GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Σκληρό ανταγωνισμό αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

  Το αίτημα της μόνιμης παραμονής του ΦΠΑ στο 13% επανέλαβε ο κος  Τάκης Δολιανίτης Εκπρόσωπος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων αν.Μ.Θ  μ...

 


Το αίτημα της μόνιμης παραμονής του ΦΠΑ στο 13% επανέλαβε ο κος Τάκης Δολιανίτης Εκπρόσωπος του Συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων αν.Μ.Θ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (31-1-2022), καθώς, όπως είπε, είναι ένα μέτρο που βοηθά τους επαγγελματίες του χώρου του.

Κάνοντας μια σύγκριση με τους συναδέλφους του στις γειτνιάζουσες με τη Θράκη χώρες στάθηκε στον ακόμη πιο χαμηλό ΦΠΑ (6%) σε Τουρκία και Βουλγαρία γεγονός που τους δίνει, όπως είπε, σημαντικό προβάδισμα, καθώς και εκείνοι μεταφέρουν επιβάτες από και προς την Ελλάδα. «Πώς θα τους ανταγωνιστούμε;» αναρωτήθηκε. Ο κος Δολιανίτης έθεσε για μια ακόμη φορά το θέμα της τιμής του πετρελαίου το οποίο πωλείται στη Ροδόπη 1,55, ενώ την ίδια στιγμή στην Τουρκία 0,70 και στη Βουλγαρία 1,15. «Δημιουργούνται καταστάσεις που οδηγούν τις επιχειρήσεις μας σε ασφυξία» ανέφερε ο κος Δολιανίτης.

Αίτημα του χώρου του παραμένει η επιδότηση του ενοικίου και η αναστολή πληρωμής του προσωπικού, αίτημα το οποίο, 23 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, ενώ έχει υποβληθεί, δεν έχει ικανοποιηθεί.

Τέλος, στάθηκε στο θέμα της μείωσης κατά 50% του ποσού των τελών κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά, για τα λεωφορεία, «τα οποία», όπως είπε, «δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και δεν πήγαν πουθενά».

Δεν υπάρχουν σχόλια