GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΟΔΥ: Ουσιαστικά σταθερό (+7%), το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Ξάνθης

  Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιο...

 


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

  Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

  Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2022 παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 24 έως 30 Ιανουαρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε έξι από τις δεκατρείς (6/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε τέσσερεις από τις δεκατρείς (4/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ. Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Ηράκλειο (-58%), στα Χανιά (-29%) και στην Κέρκυρα (- 24%). Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Πάτρα (+177%), στο Ρέθυμνο (+31%) και στον Άγιο Νικόλαο (+38%), ενώ οριακές ήταν οι αυξήσεις στα Ιωάννινα (+13%), στη Θεσσαλονίκη (+27%) και στην Αλεξανδρούπολη (+29%). Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Ξάνθη (+7%), στη Λάρισα (+8%), στο Βόλο (+9%) και στην Αττική (-11%).

  Αναλυτικότερα για Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

  Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02//22, στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+7%) σε σχέση με την εβδομάδα 24-30/01/22.

  Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 31/01-06/02/22, στην Αλεξανδρούπολη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση (+29%) σε σχέση με την εβδομάδα 24-30/01/22.

Δεν υπάρχουν σχόλια