GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πώς μπορείτε να λάβετε το άγνωστο επίδομα του ΟΠΕΚΑ, ύψους 600 ευρώ

    Πώς θα κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

  


Πώς θα κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

  Ένα άγνωστο για πολλούς επίδομα χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για την Ενίσχυση σε Οικογένειες Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών ύψους 600 ευρώ.

Οι δικαιούχοι

  Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα:

  α) του Έλληνα πολίτη β) πολίτη της ΕΕ γ) πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και δ) της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Στην περίπτωση που ένα μόνο μέλος της οικογένειας είναι πολίτης των παραπάνω χωρών, η αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλεται από το μέλος αυτό. Αν η ίδια προϋπόθεση συντρέχει στο πρόσωπο και των δύο συζύγων ή μερών του συμφώνου συμβίωσης, η αίτηση υποβάλλεται από έναν εξ αυτών.

Οι προϋποθέσεις

  Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  Α) Τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν είτε μόνιμα σε ορεινές ή και μειονεκτικές περιοχές ή τουλάχιστον δύο (2) έτη πριν την υποβολή της αίτησης. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας του εισοδήματος των δικαιούχων για τα δύο (2) τελευταία πριν από την υποβολή της αίτησης φορολογικά έτη σε συνδυασμό με τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου.

  Β) Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 4.700 ευρώ.

Πώς θα κάνετε αίτηση

  Η αίτηση υποβάλλεται από τον αιτούνται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Α μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων του taxisnet.

  Δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών από τον αιτούντα καθώς τα απαραίτητα δεδομένα αντλούνται από τους αρμόδιους φορείς. Σε ειδικές περιπτώσεις όπως η διάσταση, διάζευξη μπορεί να απαιτηθεί η προσκόμιση στα Κ.Ε.Π. δικαιολογητικών για την επιμέλεια παιδιών (Στην εφαρμογή θα εμφανίζεται σχετική επισήμανση).

  Το χορηγούμενο ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι:

  Α) Εξακόσια ευρώ (600) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3000 ευρώ και

  Β) Τριακόσια ευρώ (300) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3000.01) ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια