GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός -Έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος χούλιγκαν που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και είχε διαφύγει στην Αλβανία.


Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος χούλιγκαν που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Ο 20χρονος έφτασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ., επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο Κ. Σκούμας επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ενημέρωσε για τη σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο 20χρονος είχε παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και κρατείτο στην Κορυτσά. Αργά το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος και στις 22:10 έφτασε στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, όπου και παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., ώστε να δικαστεί στην Ελλάδα για τον φόνο του 19χρονου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την παράδοση του 20χρονου

Λίγη ώρα μετά την παράδοση του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε σχετική δήλωση, αναφέροντας πως ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αυτοβούλως στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση:

«Εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη πριν από λίγο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας στο STAR, ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών Αρχών και ουσιαστική τη συναίνεση του πελάτη του. Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει, εξάλλου, πως προτιμά να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα.

Στα ίχνη του 12ου δράστη οι Αρχές -Έρευνες και για 13ο ύποπτο

Νέα στοιχεία από τις έρευνες για τη δολοφονία αποκαλύπτουν περισσότερα για τον ρόλο του 12ου δράστη, ενώ οι Αρχές αναζητούν και 13ο άτομο στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαλεύκανση της φονικής επίθεσης.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη του 12ου ατόμου, καθώς οι Αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για την ταυτοποίησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού κρίνεται εξαιρετικά σημαντικός, καθώς στο όχημα το οποίο οδηγούσε επέβαιναν ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι και να μαχαίρωσε τον Άλκη, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και εκείνος που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία στο όχημα που οδηγούσε το 12ο πρόσωπο ενδέχεται να επέβαινε και πέμπτο άτομο, δηλαδή το 13ο, που δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η παράδοση στις αλβανικές αρχές

Ακολουθώντας την τακτική των υπολοίπων του «τάγματος θανάτου», ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία δηλώνει μετανιωμένος για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Ο 20χρονος, ο οποίος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δολοφόνησε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου τον 19χρονο Αλκη Καμπανό και τραυμάτισε δύο φίλους του, πριν παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές, σήμερα, μίλησε στην κάμερα του Alpha και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Δεν απάντησε στις ερωτήσεις για την ουσία της υπόθεσης, λέγοντας ότι αυτά όλα θέλει να τα πει στον ανακριτή και κινήθηκε στη λογική των άλλων κατηγορουμένων, που επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το άγριο φονικό και δηλώνουν μετανιωμένοι.

Ολοι τους, και οι 11 πλέον συλληφθέντες, σκληροί χούλιγκαν, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα είναι σεσημασμένοι για παρόμοιες επιθέσεις (μεταξύ αυτών και ο 20χρονος που παραδόθηκε σήμερα), συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη δολοφονική επίθεση, επιτέθηκαν με μένος και αγριότητα κατά του Αλκη και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Οσα αποκαλύπτονται καθημερινά από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις σοκάρουν περισσότερο, αποδεικνύοντας την κυνικότητα και την αγριότητα με την οποία οι χούλιγκαν κινήθηκαν κατά των 5 παιδιών και δολοφόνησαν τον Αλκη Καμπανό.

Τι είπε στη συνέντευξή του ο 20χρονος που συνελήφθη στην Αλβανία

«Φοβήθηκα... Ηταν να φύγει ο πατέρας μου και η γιαγιά μου για Αλβανία και τους είπα να πάω και εγώ. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση και φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, δεν είχα πει τίποτα στον πατέρα μου για το τι συνέβη, του το είπα εδώ. Ο πατέρας μου ήταν να φέρει τη γιαγιά μου στην Αλβανία, καθώς μένει εδώ, και του είπα να πάω μαζί» είπε αρχικά, και προσέθεσε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια αυτή για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι, όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο 20χρονος είπε ότι γνωρίζει ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συλληφθεί και ότι τα έχει μάθει όλα από τις ειδήσεις.

«Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση» ανέφερε, ενώ σε ερώτηση αν θέλει να πει κάτι στους γονείς του Αλκη, είπε: «Ειλικρινά, μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ζητώ συγχώρεση από την οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά, γιατί η οπαδική βία έχει φθάσει στα άκρα». Συμπλήρωσε ακόμη: «Εχω φέρει την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση, απλά θέλω να σταθούν δυνατοί».

Πήγε με τον πατέρα του στις αλβανικές αρχές

Ο 20χρονος κατηγορούμενος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς το μεσημέρι της Πέμπτης (10/5). Δύο μέρες μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, ο νεαρός διέφυγε στην Αλβανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια