GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απο το 2019 περιμένουν αποζημιώσεις στις Σάπες – Στον Βορίδη ο Δήμαρχος

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος,...


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος καταβολής αποζημιώσεων των πληγέντων από τις θεομηνίες της 10ης Ιουλίου 2019 στις Δημοτικές Ενότητες Μαρώνειας και Σαπών για το οποίο η δημοτική αρχή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Ακόμη συζητήθηκαν η υλοποίηση ενός προγράμματος εκκένωσης και μετεγκατάστασης των κατοίκων του προσωρινού οικισμού Παλιννοστούντων ομογενών Σαπών, η πορεία αξιολόγησης των προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών για ένταξη τους στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την βελτίωση των υποδομών στο μόνιμο οικισμό Παλιννοστούντων  ομογενών Σαπών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για ευρύτερα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ειδικότερα, όπως η υιοθέτηση ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός υπογράμμισε τη βούληση του να παρέμβει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και ικανοποίησης των αιτημάτων του Δήμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια