GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Γαϊτάνια και Μπιμπίλες»… Το Τμήμα Εργαστηρίου Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνει τον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων εκμάθησης παραδοσιακών τεχνικών

Το Τμήμα Εργαστηρίου Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνει τον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων εκμάθησης παραδοσιακών τεχνικών με θέ...


Το Τμήμα Εργαστηρίου Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων διοργανώνει τον 2ο Κύκλο Εργαστηρίων εκμάθησης παραδοσιακών τεχνικών με θέμα «Γαϊτάνια και Μπιμπίλες» δίνοντας και φέτος τη δυνατότητα εκμάθησης παραδοσιακών τεχνικών που σχετίζονται με τις τοπικές ενδυμασίες. Ο κύκλος αυτός αποτελείται από 5 διαδικτυακά μαθήματα συνολικής διάρκειας επτάμιση ωρών και δεν απαιτεί κάποια προηγούμενη εμπειρία. Οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχθούν την τεχνική του γαϊτανιού, το οποίο χρησιμοποιείται σε σεγκούνες και γιούρντια, του κορδονιού της ποδιάς από το Καβακλί, καθώς και της δαντέλας με την ονομασία «μπιμπίλα», η οποία έχει διαφορετική εφαρμογή σε μαντήλια κεφαλής τριών περιοχών της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστήρια περιλαμβάνουν εκμάθηση κατασκευής των παρακάτω:

  • Γαϊτάνι
  • Κορδόνια ποδιάς από το Καβακλί (τα μπλατζερά)
  • Μπιμπίλα μαντηλιού Καρπάθου (πιτσίλια)
  • Μπιμπίλα μαντηλιού Δεσφίνας (κουμπουρέλια)
  • Μπιμπίλα μαντηλιού Κύμης (κρούσσα)


Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 19:00-20:30. Το αντάμωμά μας θα είναι διαδικτυακό, πατώντας στον σύνδεσμο zoom που θα σας αποσταλεί 2 ημέρες πριν από την έναρξη. Η συμμετοχή στον κύκλο των 5 εργαστηρίων ανέρχεται στο ποσόν των 50 ευρώ. Για την εγγραφή σας θα πρέπει να υποβάλετε συμπληρωμένη την φόρμα συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/eJcckPS9HWfmjDAR9 ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό να ενημερώσετε στο ekatopodi@gmail.com. Αφού καταβληθεί το ποσό εγγραφής στον λογαριασμό του Λυκείου στην Alpha Bank με IBAN: GR0501401240124002002005775, με αιτιολόγηση το «ονοματεπώνυμό» σας και «εργαστήριο», παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την απόδειξη κατάθεσης στο παραπάνω email.

  Το πακέτο των υλικών που θα χρειαστεί να έχετε στα Εργαστήρια –και περιγράφεται παρακάτω-, μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από το Εργαστήριο του Λυκείου των Ελληνίδων στην τιμή των 12 ευρώ + μεταφορικά. Μπορείτε να κάνετε την κατάθεση αυτή μαζί με το ποσό εγγραφής έως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης αποστολής τους με ταχυδρομείο ή εναλλακτικά, η συνεννόηση παραλαβής τους από τα γραφεία μας.

  Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Έλενα Κατωπόδη, Έφορο του Τμήματος Εργαστηρίου Εθνικών Ενδυμασιών στο ekatopodi@gmail.com και 6945262123 ή με τη Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων τηλ. 210.3628978, ώρες 09:00-16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια