GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Ένας καρκινοπαθής «έσπασε» όλα τα ρεκόρ -Θετικός στον κορωνοϊό επί 14 μήνες ασθενοφόρο στην Τουρκία

Όταν ο Μουζαφέρ Καγιασάν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, πίστευε ότι ήταν γραφτό της μοίρας του να πεθάνει, αφού ήδη έπασχε από λευχαιμία.


Όταν ο Μουζαφέρ Καγιασάν προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, πίστευε ότι ήταν γραφτό της μοίρας του να πεθάνει, αφού ήδη έπασχε από λευχαιμία.

Δεκατέσσερις μήνες αργότερα και έπειτα από 78 συνεχόμενα θετικά τεστ, είναι ακόμα ζωντανός, κι ακόμα προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη λοίμωξη.

Ο 56χρονος Καγιασάν κατέχει το ρεκόρ στην Τουρκία, του ασθενή με την πιο μακροχρόνια καταγεγραμμένη μόλυνση από Covid-19, πιθανότατα επειδή το ανοσοποιητικό του ήταν ήδη αποδυναμωμένο από τον καρκίνο. Μολονότι μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο από τον Νοέμβριο του 2020, το ηθικό του παραμένει υψηλό.

Έχει «αποκοπεί» από τον έξω κόσμο

«Υποψιάζομαι ότι είναι η γυναικεία εκδοχή της Covid, έχει πάθει εμμονή μαζί μου» χαριτολόγησε την περασμένη εβδομάδα, όταν για άλλη μια φορά το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε βγήκε θετικό.

Εννέα μήνες στο νοσοκομείο και πέντε μήνες σχεδόν πάντα μόνος στο διαμέρισμά του, τον έχουν αποκόψει από τον έξω κόσμο. Η εγγονή του, η Άζρα, μένει στον κήπο όταν τον επισκέπτεται και μιλούν μέσα από τη γυάλινη πίσω πόρτα του σπιτιού. «Θα παίξω μαζί σου όταν γίνω καλά» της είπε, δίνοντάς της ένα πλαστικό παιχνίδι-τηλέφωνο.








Δεν υπάρχουν σχόλια