GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μηταράκης: Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί για 12 νεκρούς μετανάστες στον Έβρο από το ψύχος

   «Εντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις τουρκικές κατηγορίες για 12 νεκρούς μετανάστ...

  

«Εντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις τουρκικές κατηγορίες για 12 νεκρούς μετανάστες στον Έβρο.

Ο Ν. Μηταράκης απάντησε στους ισχυρισμούς του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, για θάνατο 12 μεταναστών λόγω ψύχους στο έδαφος της χώρας του, μετά την επαναπροώθησή τους από τις ελληνικές Αρχές στα σύνορα των δύο χωρών.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζει «τραγωδία» τον θάνατο των 12 μεταναστών στα τουρκικά σύνορα, ωστόσο διευκρινίζει ότι «η αλήθεια πίσω από αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την ψευδή προπαγάνδα που δημοσιεύθηκε από τον ομόλογό μου υπουργό, κ. Σοϊλού».

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι 12 μετανάστες «από 22 που απωθήθηκαν από τους Έλληνες τελωνειακούς» ανακαλύφθηκαν νεκροί από το ψύχος σήμερα στην Τουρκία, δίπλα στα ελληνικά σύνορα.

Στην απάντησή του, o κ. Μηταράκης διευκρινίζει ότι «οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έφτασαν ποτέ στα σύνορα. Όποια υπόνοια υπάρχει ότι όντως έφτασαν, ή ότι επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία είναι εντελώς ανυπόστατη».

Ακόμη, ο Έλληνας υπουργός σημειώνει ότι η Τουρκία, «αντί να προωθεί αβάσιμους ισχυρισμούς, πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εργαστεί για να αποτρέψει αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια» και «αντί να κατηγορεί άλλους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, εάν θέλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες από το να επαναληφθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια