GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης εκπαιδεύεται στη διαχείριση των τραυματισμών

  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με μεγάλη χρηστική αξία επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίο...

 


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με μεγάλη χρηστική αξία επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης. 

  Με πρωτοβουλία της υποδιευθύντριας του σχολείου κ. Μ. Τονονίδου, αλλά και την υποστήριξη της διεύθυνσης και των διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου, το σχολείο επισκέφτηκαν ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του ΓΝΞ κ. Κωδωνάς Φώτης και η νοσηλεύτρια-διασώστρια και μέλος της εθελοντικής ομάδας διάσωσης (ΟΔΙΑ) Ξάνθης κα Μ. Σιρμποπούλου. 

  Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση των καθηγητών/τριων στην αντιμετώπιση των πάσης φύσεως τραυμάτων που συμβαίνουν στο σχολικό και όχι μόνο χώρο. 

  Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί πολύ συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν από μικροτραυματισμούς ως και πιο σοβαρές καταστάσεις (επιληπτικά επεισόδια, αλλεργικές αντιδράσεις κτλ) σε μαθητές στο σχολικό περιβάλλον. Έχει αποδειχθεί ότι η έγκαιρη και ορθή διαχείριση αυτών των καταστάσεων από τους εκπαιδευτικούς λειτουργεί καταλυτικά και προλαμβάνει συνήθως περαιτέρω αρνητικές εξελίξεις.

  Οι επιμορφωτές μέσα από την τεράστια εμπειρία τους και χρησιμοποιώντας ανθρώπινα μοντέλα κατάφεραν να μεταδώσουν εύληπτα και ουσιαστικά στους εκπαιδευτικούς τις πιο επικαιροποιημένες βασικές γνώσεις γύρω από την άμεση διαχείριση των πιο συνηθισμένων τραυμάτων. 

  Η ημερίδα επιμόρφωσης έκλεισε με την επίδειξη χρήσης εξωτερικού απινιδωτή, που πλέον υπάρχει σε αρκετά σημεία της πόλης μας, και με την παρότρυνση οι εκπαιδευτικοί να πιστοποιηθούν στον τομέα της διάσωσης μέσα από το σεμινάρια που διοργανώνει η ΟΔΙΑ Ξάνθης.





Δεν υπάρχουν σχόλια