GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλαγές από τη Euroleague για την καραντίνα των παικτών – Τι προβλέπεται

Τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις των ομάδων της Euroleague αναγκάζει τη διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε αλλαγές…


Τα πολλά κρούσματα κορωνοϊού στις τάξεις των ομάδων της Euroleague αναγκάζει τη διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε αλλαγές…

  Σημαντικές αποφάσεις βγήκαν από την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (3/1) στη Euroleague.

  Η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις τάξεις των ομάδων αναγκάζει τη διοργανώτρια αρχή να αλλάξει πράγματα. Για να καταστεί εφικτή η συνέχιση του τουρνουά δίχως περαιτέρω προβλήματα.

  Επίκεντρο της κουβέντας των αρμοδίων ήταν η καραντίνα των παικτών και το διάστημα που πρέπει εκείνοι να απομονώνονται σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον SARS-CoV-2.

  Μέχρι στιγμής ίσχυαν οι 14 μέρες καραντίνας, ενώ σε περίπτωση που κάποιος παίκτης έβγαζε δύο αρνητικά τεστ σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε μόνο να προπονηθεί. Ωστόσο, αυτό αλλάζει.

  Ένας παίκτης που είναι εμβολιασμένος θα μπορεί να δώσει νωρίτερα το «παρών» στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Αλλά παραμένει μία σημαντική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό. Να έχει δύο αρνητικά τεστ.

  Οι ομάδες λοιπόν αποφάσισαν πως ένας παίκτης θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά στις 7 ή τις 10 ημέρες. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα ψηφίσουν σήμερα Τρίτη (4/1) για το ποιο εκ των δύο σεναρίων θα επικρατήσει. Οι 7 ή οι 10 μέρες. Φυσικά θα πρέπει ο εν λόγω παίκτης να είναι εμβολιασμένος και στο μεσοδιάστημα της απουσίας του να έχει δύο αρνητικά τεστ με διαφορά 48 ωρών. Αυτό είναι δεδομένο.

  Αξίζει να σημειωθεί πως στο τραπέζι των συζητήσεων δεν τέθηκε καν το σενάριο διακοπής της Euroleague έστω για λίγες ημέρες.

  Από εδώ και πέρα η προσοχή στρέφεται στους δύο «αιώνιους» και αν εκείνοι καταφέρουν να αγωνιστούν στα προσεχή ματς που έχουν να δώσουν εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Ο Ολυμπιακός πρόκειται να παίξει με τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αιτηθεί αναβολή της αναμέτρησης) και ο Παναθηναϊκός με την Άλμπα στο Βερολίνο την Πέμπτη (6/1). 

Δεν υπάρχουν σχόλια