GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: Τι ισχύει με την άδεια για όσους νοσούν

  Θετικό rapid test χρειάζεται ο εργοδότης για να δώσει αναρρωτική άδεια σε όσους νόσησαν από κορονοϊό σύμφωνα με την ΚΥΑ, που έχει ισχύ έως...

 


Θετικό rapid test χρειάζεται ο εργοδότης για να δώσει αναρρωτική άδεια σε όσους νόσησαν από κορονοϊό σύμφωνα με την ΚΥΑ, που έχει ισχύ έως τις 17 Ιανουαρίου.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν κάνει κάποιον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«3Α. Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3.

Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)».

Για το πιστοποιητικό νόσησης η ΚΥΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Δεν υπάρχουν σχόλια